Vrnjačka Banja uskoro bogatija za još jedan hotel s 5 zvezdica: Hotel “Park”, lanac “A hoteli”

02. April 2021
Hotel 'Park', foto Vanja Trmčić
Hotel "Park", foto Vanja Trmčić
Foto: Srđan Udovičić
Foto: Srđan Udovičić
Foto: Srđan Udovičić
Foto: Srđan Udovičić
Foto: Srđan Udovičić
Foto: Srđan Udovičić
Foto: Srđan Udovičić
Foto: Srđan Udovičić
Foto: Srđan Udovičić
Foto: Srđan Udovičić
Za samo dva meseca u Vrnjačkoj Banji se očekuje otvaranje još jednog luskuznog turističkog objekta. Reč je o hotelu „Park“, čija je rekonstrukcija u toku, a koji pripada „A hotelima“, prvom srpskom lancu hotela visoke kategorije. Rustična fasada „Parka“ uveliko privlači pažnju turista i posetilaca. Preprojektovana je i uklopljena u tradicionalne forme akademskog stila, a posebnu atrakciju čine skulpture kraljica - Marije i Aleksandre Karađorđević, pozicionirane u nišama na fasadi.
 
U hotelu „Park“, smeštenom u samom centru Vrnjačke Banje - na vrnjačkoj Promenadi, gosti će moći da uživaju u: lobi baru, restoranu sa poslastičarnicom, pansionskom restoranu i spa centru, dok će za poslovne susrete moći da koriste salu za sastanke i konferencijsku salu. Hotel ima i sopstveni parking, što je ozbiljan benefit za njegove goste. Spa centar, koji se gradi po visokim svetskim standardima i u prepoznatljivom atraktivnom stilu „A hotela“, imaće bazen, saunu, slanu sobu, relaks sobu sa tepidarijumima i prostor za masaže i tretmane. 
 
Da će otvaranje ovog hotela podići standard smeštajnih kapaciteta u Vrnjačkoj Banji istakao je s zadovoljstvom Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, prilikom obilaska završnih radova u hotelu “Park”, 30. marta ove godine.
 
– Zadovoljni smo što se posle nekoliko godina izgradnja i adaptacija Hotela „Park“ privodi kraju, jer će to biti još jedan hotelski dragulj Vrnjačke Banje - atraktivno luksuzno zdanje s pet zvezdica. Otvaranje ovog hotela iz lanca „A hoteli“, kompanije  „Alco group”, očekujemo za dva meseca. Vrnjačka Banja je ponosna što ima najjačeg investitora u oblasti hotelijerstva. Sa ovim hotelom upotpunićemo ponudu u Vrnjačkoj Banji. I meštani i gosti uživaće u njegovoj  i moći da koriste sve hotelske usluge – rekao je Boban Đurović i dodao: 
 
- Danas smo prilikom obilaska napravili presek stanja, dogovorili se sa direktorom hotela Dragomirom Živkovićem oko dinamike završetka radova, kao i o okvirnom datumu početka rada hotela. Impresivno je da ovaj objekat na samoj šetačkoj zoni ima 57 soba i da može da ugosti oko 130 gostiju. Ima i wellness i spa program, moderan, intiman, upakovan kako i priliči ovakvom hotelu. Tu su i dve kongresne sale, kao i dobar internacionalni restoran sa baštom na šetačkoj zoni Promenade, a u okviru hotela “Park” biće i Kuća slatkiša sa najboljim „Pionirovim“ proizvodima. Ono što sve nas raduje i čini ponosnima je činjenica da “Alco group” planira i dalja ulaganja u Vrnjačku Banju, u proširenje njihovog hotela “Slatina”, za još 100 smeštajnih jedinica, i novi wellness i spa  – istakao je s zadovoljstvom predsednik Đurović, naglasivši da je uloženo mnogo truda da se u  Vrnjačkoj Banji stvori dobar ambijent za investitore i da ono što je pre samo nekoliko godina bio san, danas, na radost svih Banjčana, konačno postaje realnost. 
 
Marina Stanković Janković
 Izvor: Vrnjačke novine

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...