Vrnjačka Banja: U prvoj polovini 2020. otvaranje tri nova hotela

16. Oktobar 2019
Foto: Turistički Svet
Foto: Turistički Svet

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da se model razvoja Vrnjačke Banje kao destinacije u kojoj su privatna ulaganja ispratila investicije države pokazao najuspešnijim i naveo da je ministarstvo u prethodne četiri godine uložilo 149 miliona dinara za unapređenje turističke infrastrukture u banji.

Prilikom obilaska radova na izgradnji turističke infrastrukture na Crkvenom brdu, Ljajić je rekao da je Vrnjačka Banja jedna od retkih lokalnih samouprava sa kojom nema problema oko rokova realizacije projekata i najavio da će početkom sledeće godine krenuti realizacija novih projekata na Goču.

- Naša ideja je da spojimo ono što Goč ima kao atrakcije, prirodne lepote, sa onim što banja već poseduje i siguran sam da će ta kombinacija i te kako dati rezultate, kao što je ovde rezultate dala sinergija između privatnog i javnog ulaganja - naveo je Ljajić.

Govoreći o ulaganjima privatnog sektora, on je istakao da su u 2014. godini u Vrnjačkoj Banji poslovala samo dva hotela od 12 koje je banja nekada imala, jer su svi ostali bili u postupku stečaja ili privatizaciji.

Ministar je dodao da danas na ovoj destinaciji radi osam hotela visoke kategorije, pri čemu su još dva u postupku kategorizacije, a u prvoj polovini sledeće godine će biti otvorena još tri nova hotela. O investicijama u Vrnjačku Banju, eKapija je već pisala.

- Banja postaje biser banjskog turizma u Srbiji, i ove godine je najposećenija banja po broju noćenja i druga najposećenija destinacija u Srbiji posle Beograda - kazao je ministar.

Najavljeni početak redovnih letova sa aerodroma Morava kod Kraljeva kao i izgradnja Moravskog koridora će, prema njegovim rečima, dodatno ubrzati razvoj Vrnjačke Banje, jer će ovu destinaciju učiniti znatno dostupnijom.

Ljajić je istakao da je jedina garancija za uspeh ako privatni sektor prati investicije države i da u tom smislu model razvoja Vrnjačke Banje kao destinacije mora da se primeni i na neka druga banjska mesta u Srbiji.

Posetimo, do kraja avgusta 2021. godine biće bogatija za novi hotel Vrnjačke terme u čiju je gradnju uloženo 7.347.000 evra. Opširnije o tome kako će izgledati, čitajte u posebnoj vesti.

Izvor: Tanjug/ eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...