Vlasnici "Kraljevih Čardaka" uručeno specijalno priznanje "Cvet uspeha za ženu zmaja 2016"

07. Novembar 2016
Vlasnici 'Kraljevih Čardaka' uručeno specijalno priznanje 'Cvet uspeha za ženu zmaja 2016'

Udruženje poslovnih žena Srbije nedavno je na svečanoj ceremoniji dodele priznanja "Cvet uspeha za ženu zmaja 2016" u pozorištu "Madlenianum" u Zemunu, uručilo specijalno priznanje "za uspešan poslovni model" Vesni Kostadinović, vlasnici i direktorki hotelsko-apartmanskog kompleksa "Kraljevi Čardaci SPA" na Kopaoniku.

Vesna je, zajedno sa suprugom Milanom, u hotelijerstvo ušla slučajno. Kao ljubitelji Kopaonika, želeli su da na ovoj planini imaju nekretninu u kojoj će moći da odmaraju kada god to požele. Međutim, umesto odmora, Kopaonik je postao njihovo novo radno mesto.

- Sve je počelo 2009. godine, kada smo kupili prvi plac i otpočeli gradnju malog kompleksa od 32 apartmana sa željom da od zarade prodatih apartmana ostavimo i jedan apartman za nas - otkriva Vesna Kostadinović, i nastavlja:

- Interesovanje za kupovinu apartmana bilo je veliko, te je za samo nekoliko godina naša vikendica prerasla u kompleks koji čine: 199 apartmana, apart hotel sa 29 soba, spa i wellness centar, à la carte restoran, pansionski restoran, lobby bar, pivnica, igraonica za decu i kongresni centar - kazuje Vesna, dodajući da priča o "Kraljevim Čardacima" nastavlja da raste: za sledeću godinu u planu je proširenje kapaciteta, kao i širenje wellness zone. 

Nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja" ove godine dodeljene su 27. oktobra jubilarni, deseti put. Osim vlasnice "Kraljevih Čardaka", specijalna priznanja dobilo je još devet kandidatkinja, dok je titulu „žena zmaj“ ponelo pet preduzetnica od 26 nominovanih iz cele zemlje.

U kategoriji „najevropskija ženska firma“ nagradu su dobile Svetlana Miljković, vlasnica i direktorka preduzeća „Sweet home“ iz Brusa i Jelena Čitaković, vlasnica i direktorka preduzeća „Arpel“ iz Beograda, a „najbolji model zapošljavanja žena“ je pokazala Slavica Ćirić, osnivač i direktorka Zanatske zadruge Damsko srce iz Pirota. U potkategoriji „samozapošljavanje“, nagrađene su Dragana Vujović Đermanović, vlasnica preduzeća „Pepper communications“ iz Novog Sada i Žaklina Nedeljković, vlasnica Ambulante za zdravstvenu negu "Mobilna sestra” iz Beograda.

Cilj ove nagrade je afirmacija uspešnih preduzetnica i vidljivost njihovog doprinosa ekonomskom razvoju Srbije. Priznanjem najuspešnijima skreće se pažnja javnosti na veliku pokretačku snagu ženskog preduzetništva. Do sada je nagradu dobilo 112 žena i mnogima je ovo snažan podsticaj da istraju u razvoju sopstvenog biznisa, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...