Vest dana: Accor otvara vodeći Mövenpick resort u Srbiji

22. Jun 2022
Potpisivanje ugovora o franšizi
Potpisivanje ugovora o franšizi

Accor, prestižna svetska ugostiteljska grupa, najavljuje dolazak novog, vodećeg hotela Mövenpick u Srbiju. Hotel sa 201 smeštajnom jedinicom u Vrdniku, na obodu najstarijeg srpskog nacionalnog parka, dočekaće svog prvog gosta do kraja ove godine. Hotel je deo jedne od najvećih turističkih investicija u Srbiji - Fruške Terme Resort, koji nudi najveći Spa, smeštajni i konferencijski centar u zemlji.

Accor nastavlja da širi i jača svoj portfolio u Srbiji i celom regionu Balkana. Zahvaljujući franšizinom partnerstvu sa Promont Group doo, Accor će po prvi put predstaviti brend Mövenpick u Srbiji. Novi hotel će u ponudi imati vrhunski opremljene soba i apartmane modernog, savremenog dizajna i premijum kvaliteta. Sve sobe sa balkonima gledaju na Banju Vrdnik, banjsko mesto sa jakim nasleđem iz rimskog doba i Nacionalni park Fruška gora. Ova veličanstvena destinacija nalazi se na samo 30 minuta vožnje automobilom od međunarodnog aerodroma Beograd, datira iz rimskih vremena i simbolizuje savršeno mesto susreta luksuza i prirode. Mövenpick Fruške Terme Resort & Spa preuzima već postojeći hotel otvoren u decembru 2019. godine.

Ambiciozni razvojni plan
- Srbija postaje jedno od ključnih tržišta za Accor u jugoistočnoj Evropi s ambicioznim Razvojnim planom. Uzbuđeni smo što vidimo kako potencijal čitavog regiona cveta uz pomoć izvanrednih projekata. Ovaj razvoj će pomoći većem broju posetilaca iz čitave Evrope i ostatka sveta da otkriju lepotu regiona. Sa zadovoljstvom najavljujemo prvi Mövenpick hotel u Srbiji, smešten u okruženje koje naprosto oduzima dah, kao deo jedne od najvećih turističkih investicija u zemlji. Sigurni smo da će savremeni dizajn u kombinaciji sa zaista vrhunskim iskustvom gostiju i lepotom hotelskog okruženja osvojiti srce svakog gosta – rekao je Dilek Sezer, direktorka razvoja Accor-a za jugoistočnu Evropu.
 
Mövenpick Fruške Terme Resort & Spa je najveći akvapark, Spa centar, kao i najveći konferencijski centar u Srbiji - nagrađen kao „Najbolja investicija u oblasti turizma u Srbiji u 2019. godini“, koji se prostire na površini većoj od 32.000 kvm. Odmaralište je deo Strateškog master plana razvoja turizma Fruške gore, koji je usvojila Vlada Republike Srbije 2021. godine. Strateški master plan su izradile dve vodeće svetske kompanije: IBI Group - najveća kanadska kompanija za uređenje odmarališta, i Horwath HTL - globalni lider u turističkom konsaltingu.
Gosti koji posete novi hotel Mövenpick imaće na raspolaganju dva restorana i bara, prostor za aktivnosti na vodi i Spa centar, kao i prostrani kongresni centar. Investitor hotela - Promont grupa, jedna je od najvećih kompanija u Srbiji u oblasti nekretnina, ugostiteljstva, energetike, koja, između ostalog. Poseduje i sopstvenu destileriju.
 
- Ne treba dodatno naglašavati da nam Accor-ova moćna globalna mreža i njihov izvanredan program lojalnosti ulivaju veliko poverenje u povećanje baze klijenata koji dolaze van Srbije i regiona Balkana. Naša jedinstvena lokacija i sveukupni koncept master plana, koji predstavlja spoj održivosti, porodičnog vremena i kvalitetnih restoranskih kapaciteta, zahtevali su brend koji podržava takvu viziju. Smatrali smo da je Mövenpick savršen za nas zbog vrednosti na kojima ovaj brend počiva, globalne prepoznatljivosti i regionalnog prisustva. Nestrpljivi smo da dočekamo prve goste u novom hotelu – saopštio je Milinko Cicmil, vlasnik i direktor Promont grupe.

Resort u magičnom okruženju, na strateškoj lokaciji
Fruške Terme su vodeći i najveći termalni i Spa resort u Srbiji. Nude najprostraniji vodeni svet u zemlji: 12 bazena sa lekovitom termo-mineralnom vodom na više od 3.000 kvm vodene površine, najveći Spa centar koji se prostire na površini većoj od 10.000 kvm, sa 12 vrsta sauna za maksimalno opuštanje, kao i najveći konferencijski centar u zemlji, koji nudi 11 konferencijskih sala za više od 1.000 delegata istovremeno. Područje se ističe ne samo po magičnom i živopisnom okruženju, već́ i po strateškoj lokaciji između dva najveća grada u Srbiji – Beograda i Novog Sada.
 
Zahvaljujući savršenoj lokaciji, Mövenpick Fruške Terme Resort i Spa biće savršena destinacija za poslovne putnike, ali i putovanja u paru, sa prijateljima ili porodicom. Hotel spremno dočekuje i sportske i rekreativne grupe koje traže autentično iskustvo zasnovano na dobro poznatom srpskom gostoprimstvu. Hotel je okružen bogatim zelenilom i prirodom i predstavlja idealno mesto za odmor.
Osnovan u Švajcarskoj, sa više od 110 hotela i odmarališta širom sveta i još 50 planiranih do 2025. godine, Mövenpick ostaje veran svom bogatom kulinarskom I ugostiteljskom nasleđu. U znak priznanja za holistički pristup očuvanju životne sredine, Green Globe je proglasio Mövenpick za najodrživiju hotelsku kompaniju na svetu svake godine od 2017. na ovamo. Mövenpick je deo grupacije Accor s više od 5.300 nekretnina i 10.000 ugostiteljskih objekata u 110 zemalja.
 
O GRUPACIJI ACCOR
Accor je vodeća svetska ugostiteljska grupacija koja obuhvata više od 5.300 nekretnina i 10.000 ugostiteljskih objekata u 110 zemalja. Grupacija poseduje raznovrstan i potpuno integrisan ugostiteljski koncept koji obuhvata više od 40 luksuznih, premijum, srednjih i ekonomskih hotelskih brendova, mesta za zabavu i noćni život, restorane i barove, brendirane privatne rezidencije, zajedničke smeštajne objekte, usluge konsijerža, co-working prostore i druge sadržaje.
Za Accorovu vodeću poziciju u lifestyle turizmu – jednoj od najbrže rastućih oblasti turističke industrije– zaslužan je Ennismore, zajednički projekat u kome Accor ima većinski udeo.
Ennismore je kreativna ugostiteljska kompanija koja okuplja preduzetničke brendove, kao i brendove koje su osmislili osnivači.
Accor se takođe može pohvaliti portfolijom jedinstvenih brendova i timom od 260.000 članova širom sveta. Članovi grupacije imaju benefite od sveobuhvatnog programa lojalnosti ALL - Accor Live Limitless, svojevrsnog lifestyle saputnika koji nudi pristup širokom rasponu nagrada, usluga i iskustava. Svojim inicijativama Planet 21 – Acting Here, Accor Solidarity, RiiSE i ALL Heartist Fund, grupacija je fokusirana na pozitivno delovanje koje podržava vrednosti poslovne etike, odgovornog turizma, održive životne sredine, angažovanja zajednice, raznolikosti i inkluzivnosti. Accor SA kompanija osnovana je 1967. godine sa sedištem u Francuskoj i uvrštena je na parisku berzu Euronext (ISIN kod: FR0000120404) i na OTC tržište (oznaka: ACCYY) u Sjedinjenim Američkim Državama. 
 
O PROMONT GROUP DOO
Promont Group doo je osnovana 1958. godine i od svog osnivanja evoluirala je u jednu od najznačajnijih kompanija u sektoru građevinarstva, energetike i destilovanih pića u Srbiji i na Balkanu. Holding kompanija je 2011. godine ušla u ugostiteljski sektor sa vizijom da do 2025. godine razvije vodeći Spa resort u jugoistočnoj Evropi – Fruške Terme. Resort se nalazi u Banji Vrdnik, u srcu najstarijeg Nacionalnog parka u regionu, Fruške gore. Fruške Terme se nalaze na 30 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Beograd. Od 2022. godine, Promont Group je uložio preko 80 miliona evra u 3 luksuzna hotelska rizorta (300 luksuznih soba, 14 otvorenih i zatvorenih bazena sa termalnom vodom, itd.) sa daljim projektima turizma i nekretnina u planu.
 
Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Objavljena pravila za državnu pomoć za gradnju novih hotela u banjama i u Beogradu
21. Novembar 2023
Vlada Srbije izmenila je postojeću Uredbu o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi...
Hotelijerstvo
Beogradski hotel Splendid ponovo na prodaju
07. Novembar 2023
Kompanija DT Properties Novi Beograd oglasila je prodaju hotela Splendid u Beogradu, po...
Hotelijerstvo
Indijska klinika investira u Bolnicu Meljine i Institut Igalo?
23. Oktobar 2023
Renomirani indijski zdravstveni institut Asian Cancer Institute - Cumballa Hill Hospital...
Hotelijerstvo
Godinu dana od otvaranja: Hotel Borovi u Sjenici – Na dobrom putu
11. Septembar 2023
Sjenica je oduvek bila poznata uglavnom po sjeničkom siru i zimi najnižim temperaturama u...