Ulcinj dobija tri hotela sa 5 zvezdica?

02. Februar 2023
Ilustracija, Image by sarashira from Pixabay
Ilustracija, Image by sarashira from Pixabay

Ulcinj bi u narednih nekoliko godina mogao dobiti tri hotela sa pet zvezdica. Gradnja hotela Galeb je već izvesna, očekuje se potpisivanje aneksa za hotel Jadran, a postoji plan i da se gradi novi hotel Otrant. Pored toga, u toku su radovi i na hotelu Mediteran, koji će osim renoviranih vila dobiti i kulu koja će biti izgrađena pored postojeće centralne zgrade.

To je najavio premijer Dritan Abazović prilikom posete Ulcinju.

Kako je kazao, obilazeći lokaciju budućeg hotela Galeb, očekuje se da će ova investicija biti završena za neke tri godine.

- Ne može biti ranije, s obzirom na to da se radi o ogromnom objektu. Biće to prestižan hotel sa pet zvezdica, koji će verovatno biti pod operaterstvom jednog od najprestižnijih brendova u svetu. Imaće oko 400 soba i sva priča da će se ovde graditi stanovi potpunoj e netačna - kazao je Abazović.

Kako je naveo, uložio je ogroman napor da hotel promeni vlasnika.

Abazović je naveo da tu nije kraj investicijama, pošto su blizu postizanju dogovora za potpisivanje aneksa za hotel Jadran.

- To je još jedan 30-godišnji problem, a hotel se nalazi na možda još lepšoj lokaciji. Tamo isto treba da bude prestižni hotel manjeg gabarita, ali takođe sa pet zvezdica i verujem da smo na korak da i taj problem rešimo - dodao je Abazović.

Najavio je da treba da se gradi i novi Otrant, koji će takođe imati pet zvezdica.

- Hotel će imati i druge sadržaje, odnosno vile i verovato će funkcionisati po kondo modelu poslovanja.To je projekat za koji očekujem da ga predstavimo najkasnije u narednih 30 dana. Ovim investicijama otvara se potpuno drugačija perspektiva za Ulcinj, a samo ova tri objekta generisaće ukupno oko 1.000 novih radnih mesta - naveo je Abazović.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Accor pokreće novi hotelski brend
28. Mart 2023
Hotelijerski gigant Accor uveo je u svoj portfolio novi brend hotela srednje kategorije...
Hotelijerstvo
Kopaonik dobija novi apart-hotel sa spa centrom
23. Mart 2023
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture potvrdilo je urbanistički projekat...
Hotelijerstvo
Na prodaju hotel Idila na Zlatiboru
23. Mart 2023
Oglašena je prva prodaja hotela Idila u ulici Jovanke Jeftanović 8 na Zlatiboru, a osim...
Hotelijerstvo
Kako da brzo i efikasno pretvorite apartman u pravu oazu za opuštanje - Funkcionalnost i udobnost su garancija za povratak gostiju
16. Mart 2023
Kraj zime se približava, topli i sunčani dani nam ubrzo stižu, ali i nadolazeći...