Ub dobija hotel za sportiste i poslovne goste

25. Septembar 2017
Ub dobija hotel za sportiste i poslovne goste

Na nekadašnjem ubskom Vašarištu, preduzeće "Sani Eco Vita" iz Beograda započeloje izgradnju hotela, vrednog preko sto miliona dinara. Objekat će biti niže spratnosti (prizemlje, sprat i potkrovlje), prostiraće se na površini od 1.500 kvadrata i radiće po garni principu (noćenje sa doručkom).

Hotel će imati 27 soba, kafe restoran sa 70 mesta, konferencijsku salu i nekoliko poslovnih prostora za izdavanje u prizemlju. Rok za završetak radova je godinu dana, ali investitor planira da ovaj ugostiteljski objekat bude završen do sledećeg leta.

Garni hotel na Ubu biće, pre svega, orijentisan na sportski i biznis turizam, rekao je vlasnik i direktor preduzeća "Sani Eco Vita" Bojan Lazić koji je obišao radove sa opštinskim rukovodstvom.

- Ub postaje veoma perspektivno mesto. Prvi isključak sa autoputa van teritorije grada Beograda i veoma ažurna lokalna samouprava će, po mojoj proceni, ovde dovesti veliki broj investitora. Samim tim što Ub važi za jedan sportski grad, ima dosta dobrih sportskih terena, prelepu Sportsku halu najmodernije opremljenu, mislim da će, pored biznis turizma, i sportski turizam moći da uspe, tako da ćemo uglavnom biti orijentisani na sportiste i poslovne ljude koji treba da dolaze, kao što su i do sada dolazili -  objašnjava Lazić razloge zbog kojih je preduzeće "Sani Eco Vita" izabralo Ub za izgradnju hotela.

Prema njegovim rečima, u Beogradu imaju "neke objekte koji se bave turizmom", ali je ovo prvi hotel u koji investiraju van prestonice. Nameravaju i da nastave sa ulaganjima pošto je u drugoj fazi, koja bi mogla da se očekuje od 2019. godine, pored hotela planirana i izgradnja spa centra sa "najverovatnije zatvorenim bazenom".

Predsednik opštine Ub Darko Glišić kaža da se početak radova na izgradnji hotela dugo iščekivao, te da će on ne samo doprineti razvoju turizma, već i lepšoj slici grada. Dodaje da je takav objekat potreban, pošto Ubu nedostaju smeštajni kapaciteti.

Izvor: kolubarske.rs

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...