U Vranjskoj banji uskoro počinje realizacija najvećeg projekta kompanije Marriott na Balkanu

01. Oktobar 2021
Image by morn in japan from Pixabay
Image by morn in japan from Pixabay

Na 420 kilometara od Beograda, i svega 116 km od Niša, ušuškana u kotlini između Besne kobile i Srpske čuke, Vranjska banja sa najtoplijom lekovitom vodom u Srbiji, prosečne temperature 96°C, posle godina tavorenja, konačno je postala aktuelna.

Naime, kompanija Millennium Resorts izgradiće u Vranjskoj banji dva hotela - luksuzne hotele brenda Westin 4* i Autograph Collection 5* iz lanca američke hotelske kompanije Marriott. Ovo će biti najveći projekat kompanije Marriott International na Balkanu i najveća investicija u turizam Millennium Resorts-a. 

Investicija vredna 90 miliona evra obuhvatiće dva hotela koji će biti deo značajnog hotelskog kompleksa u kojem će se nalaziti i medicinski centar Sofka, apartmani, vile i bungalovi, koji će se graditi u sledećim fazama. Plan je da sve bude gotovo do 2026. godine.

Hotel Westin 4*, koji će uskoro početi da se gradi u Vranjskoj Banji, predstavljaće jedan od najmodernijih hotela u Srbiji. Prema planu, prve goste trebalo bi da dočeka već 2023. godine. Prostiraće se na površini od 40.000 kvadratnih metara na 8 spratova, a raspolagaće sa 190 soba i apartmana, kao i kongresnim centrom koji će moći da primi 600 gostiju.

SPA centar u hotelu Westin prostiraće se na dva nivoa, ukupno na 4.000 kvadratnih metara. Ono što će ga činiti jedinstvenim je izdvojeni deo namenjen samo damama, po čemu će biti izuzetan u Srbiji i u ovom delu Evrope.

Još jedna specifičnost jeste što će u hotelu biti i 20 SPA soba koje će imati pristup sopstvenom otvorenom bazenu.

Konačno, sa novim hotelskim kapacitetima modernih rešenja i vrhunskih standarda usluge, Vranjska banja moći će da ponudi novi, viši nivo usluge svojim gostima i tako postane najatraktivnija banjska destinacija u Srbiji. Zahvaljujući svojoj lekovitoj vodi, dobroj lokaciji, kao i putnoj infrastrukturi, Vranjska banja će sasvim sigurno već 2023. godine postati jedna od najzanimljivijih destinacija u našoj zemlji za strance.

Izvor: blic.rs 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...