U sklopu kompleksa hotela Atina u Leskovcu gradiće se i spa centar, restoran i auto-kamp

23. Oktobar 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

Gradnja kompleksa na mestu nekadašnjeg motela Atina u Leskovcu realizovaće se u dve faze, predviđeno je urbanističkim projektom. U prvoj fazi biće izgrađeni hotel, restoran i garaža, a u drugoj, koja bi trebalo da otpočne 2023. godine i depadans i auto-kamp.

Urbanističkim projektom je predviđeno da hotel ima 40, a depadans 35 soba, dok će restoran imati kapacitet od 130 stolica.

Objekat hotela je slobodnostojeći i imaće jednu podzemnu i tri nadzemne etaže (Po+P+2), ukupne bruto površine 4.710 m2. Objekat je po svojoj nameni hotel sa restoranom. Funkcionalni raspored je predviđen na način da se jasno deli na restoran sa dve banket sale i na hotel.

U podrumu je predviđen deo sa tehničkim prostorijama, SPA centar i dečija igraonica. U prizemlju se nalazi restoran sa kuhinjom i dve banket sale, hotelski hol sa recepcijom i lobi barom, kao i sve potrebne tehničke prostorije. U sklopu prizemlja predviđena je i galerija sa administrativnim i tehničkim prostorijama.

Na prvom i drugom spratu nalaze se hotelske sobe sa pratećim tehničkim prostorijama.

Restoran je projektovan tako da u funkcionalnoj organizaciji sadrži deo za goste: restoransku salu, ulazni hol, garderobu, toalete za goste i deo za zaposlene; restoransku kuhinju sa pratećim prostorijama, garderobe i toalete.

Planiran je ulaz za goste ka severu iz pravca planiranog akva parka koji vodi u veliki prijemni hol, a dalje u restoran i ulaz sa zapadne strane iz bašte restorana koja je otovorena ka zelenim površinama na zapadu i vodi direktno u restoransku salu.

Garaža je projektovana kao slobodnostojeći objekat sa jednom nadzemnom etažom (P).

Projekat je izradilo preduzeće CIBA Architects iz Vlasotinca.

Podsetimo, rušenje ruiniranog motela Atina u Leskovcu, na čijem mestu će se graditi akva park je počelo u maju, a novi kompleks trebalo bi da bude završen 2021. godine, kažu za eKapiju iz Mlekare Gložane, koja je prošle godine kupila ovaj objekat i najavila izgradnju novih sadržaja.

- Vrednost investicije akva parka je oko 2 mil EUR i sledeće godine se završava izgradnja. Na ovom mestu biće izgrađen i hotel kapaciteta oko 40 soba, vrednost 4-5 mil EUR - rekao je ranije gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović i dodao da je ovaj prostor godinama čekao ozbiljnog investitora.

 

Izvor: eKapija

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...