U planu dogradnja hotela Montenegro u Bečićima

23. Oktobar 2020
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kompanija Hotels Group Montenegro Stars planira rekonstrukciju, odnosno dogradnju hotela Montenegro u Bečićima, za koju je i dobila saglasnost glavnog državnog arhitekte.

Kako se navodi u idejnom rešenju koje je obradio Euro project management iz Podgorice, projektom je neophodno predvideti izgradnju novog objekta spratnosti PR+5 spratova, koji se pruža pravcem sever jug a paralelan je sa postojećim objektom hotela Montenegro.

- U okviru lokacije nalazi se izgrađeni hotel Montenegro, koji postojećim kapacitetom soba sa svojom pratećim sadržajima, nije u mogućnosti da odgovori zahtevima kontinuiranog porasta potražnje smeštajnog kapaciteta na predmetnoj lokaciji. Stoga, u cilju povećanja broja smeštajnih jedinica, neophodno je izvesti dogradnju nove hotelske lamele - navodi se u dokumentaciji objavljenoj na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Postojeći hotel je smeštajnog kapaciteta od 168 soba i 4 apartmana - 344 ležaja, i spada u kategoriju hotela sa četiri zvezdice. Sastoji se iz tri lamele (lamela 1-južna, lamela 2-centralna i lamela 3-severna), spratnosti P+Međusprat+4. Lamele su različitih gabarita. Pored sadržaja koji su vezani za smeštaj postoje i prateći sadržaji u koje spadaju recepcija, lobi, kafe, resotran sa kuhinjom, poslastičarnica, servisne prostorije, mlečni restoran i itd.

- Dogradnjom hotela smeštajni kapaciteti povećavaju se sa 77 novih soba i jednim apartmanom, odnosno 156 kreveta. Pratećih sadržaja u njoj, osim komunikacija, neće biti - navodi se.

Nova hotelska lamela se pruža pravcem sever jug, sobe su orjentisane na istok unutar dograđenog objekta, predviđen je dodatni smeštajni kapacitet, sa pratećom horizontalnom i vertikalnom komunikacijom.

Novi objekat imaće 77 soba, odnosno 134 kreveta i jedan luks apartman.

- U novom objektu predviđeno je 14 soba po etaži, dok će na na poslednjem spratu polovinu prostora zauzimati luks apartman. Ostatak sprata zauzimaće sobe, a kako je predviđeno projektom, biće orijentisane ka istoku parcele sa zakošenim terasama - navodi se u dokumentaciji.

Strukturu hotelske sobe čini ulazni hol, kupatilo, garderober, spavaći deo i pripadajuća terasa. Površine hotelskih soba kreću se od cca 25 m² do cca 29 m² i projektovane su kao dvokrevetne i trokrevetne.

Kako stoji u dokumentaciji, projektom je predviđena i veza sa recepcijom hotela.

Dograđeni objekat u oblikovnom smislu posedovaće arhitektonski izraz već postojećeg objekta i sa istim se identifikovati kao celina.

- Izgradnja objekta predviđena je od trajnih i kvalitetnih materijala, a sa usmerenošću na energetsku efikasnost i lako održavanje.

U dokumentaciji stoji da građevinska parcela objekta ima pristup na javnu saobraćajnicu - magistralni put E65, posredno preko internih saobraćajnica sa severne strane objekta. Ulaz u objekat je sa zapadne strane u nivou prizemlja. Na parceli, odnosno dvorištu predviđen je stacionarni saobraćaj.

Parkiranje je predviđeno na parceli u sklopu uređenja terena, na zapadnoj strani.

- Postojeći broj od 48 parking mesta zadovoljava potrebe za postojeće i nove sobe (4 postojeća apartmana, 168 postojećih soba, 77 novih soba i 1 novi apartman što čini potrebu za 43 parking mesta). Postojeći sistem žardinjera i rastinja, po obodu parkirnih površina, obezbeđuje optimalnu zelenu barijeru - navodi se u dokumentaciji.

Objekat se nalazi u centralnom delu građevinske parcele, okružen slobodnim zelenim površinama, sa bogatim rastinjem u vidu zelenih baštica, žardinjera i vertikalnog zelenila. Prilaz je obrađen asfaltnim zastorom, a pešačke površine popločane su behaton pločama. Sa južne strane objekta omogućen je pristup i šetalištu i plažama.

 

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...