U Lukovskoj banji počela gradnja novog hotela - Još 200 kreveta i 70 radnih mesta

09. Novembar 2018

Preduzeće "Planinka", nosilac turizma u Kuršumliji i okolini, u obližnjoj Lukovskoj banji gradi novi, savremeni hotel sa oko 200 ležajeva, koji će koštati gotovo osam miliona evra, a trebalo bi da bude završen do 2020, prenose Novosti.

- Hotel sa četiri zvezdice će biti ekskluzivno opremljen i imaće bazene, te kompletne medicinske sadržaje - kaže generalni direktor "Planinke" Radovan Raičević. - Prevashodno je namenjen gostima koji ovde dolaze radi lečenja, ali su dobrodošli svi turisti, posebno mladi i rekreativci. S obzirom na to da će petinu sredstava za izgradnju obezbediti Ministarstvo privrede, naša je obaveza da zaposlimo 70 kvalifikovanih radnika.

I direktor Lukovske banje Žarko Đurić ističe da u ovaj deo Srbije dolazi sve više gostiju koji žele da se opuste u raskošnoj prirodi...

- Lekovite vode naše banje pomažu u lečenju reume, išijasa, diskusa i drugih oboljenja kičme, vanzglobnog reumatizma, kožnih bolesti, a blagotvorne su i za zarastanje kostiju i rana posle preloma. Osim reumatizma, osteoporoze, te stanja posle povreda i hirurških intervencija, ovdašnje termomineralne vode sa temperaturama od 28 do 68 stepeni pomažu i kod problema sa pritiskom, šećerom u krvi, iritacijama očiju... - nabraja Đurić i dodaje da, osim već redovnih posetilaca iz čitave Srbije, a najviše iz Beograda i Novog Sada, zarad relaksacije u Lukovsku banju sve češće dolaze i turisti iz Rusije i Rumunije.

Netaknuta priroda na padinama Kopaonika i nadmorska visina od 681 metar svrstavaju Lukovsku banju među najposećenije u Srbiji. Savremeno opremljeni hoteli "Jelak" i "Kopaonik", sa ukupno 280 ležajeva, međutim, nisu dovoljni da prime sve zainteresovane, pa se "Planinka" iz Kuršumlije - u čijem sastavu je i Prolom banja - odlučila za pomenutu investiciju.

Izvor: Novosti

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...