U Leskovcu uskoro novi hotel s četiri zvezdice

05. Februar 2021
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

U Leskovcu bi u narednom periodu mogao da nikne hotel na parceli površine 1.200 m2, sa 4 zvezdice, restoranom i spa centrom, kao i dodatnim pogodnostima i zanimljivostima kao što su konferencijska sala, otvoreni spoljni bazen, vodopad i parking za kamp-kućice.

Gradska uprava Leskovca stavila je na javnu prezentaciju urbanistički projekat za izgradnju hotela u Bulevaru Nikole Pašića bb u okviru radne zone Nevena.

Investitor gradnje je SUR ABC iz Leskovca, a idejno rešenje izradila je beogradska firma A4 Studio Pro.

Kako je za portal eKapija rekao investitor Ivan Branković, u planu je da gradnja hotela koji će imati prizemlje i dva sprata započne u toku ove godine.

Prizemni deo objekta rezervisan je za konferens salu sa kapacitetom od 102 sedeća mesta, kao i restoran sa kuhinjom kapaciteta 210 mesta koji može služiti korisnike hotela, ali i raditi nezavisno. Projektom su predviđene i dve bašte sa različitih strana restorana.

U podzemnoj etaži hotela nalaziće spa centar sa zonom za odmor, biosaunama (kombinacija finske i parne saune sa nižom temperaturom i vlažnošću vazduha), zonama za masažu i friziranje. Na istoj etaži predviđena je i teretana.

Hotelski kompleks imaće odvojen ulaz za hotel spa i teretanu od ulaza u konferens ili ulaza u restoran, koji se mogu koristiti kao potpuno nezavisni sadržaji od ostatka hotela.

Kada je reč o smeštajnim kapacitetima, hotel će imati 41 sobu sa terasama, raspoređenu na prizemlju i obe etaže, kvadrature od 33 do 35 m2, kao i jedan apartman površine 75 m2. Grejanje u celom hotelu biće podno.

U okviru kompleksa predviđena su tri lifta, jedan putnički i dva teretna.

U spoljnom delu hotelskog kompleksa planiran je i otvoreni bazen koji će raditi samo u letnjoj sezoni. Predviđeno je da on ne bude otvoren samo za goste hotela, već i za druge korisnike, te da bude opremljen ležaljkama, tuševima i kabinama za presvlačenje, kao i zasebnim sanitarnim blokom.

Na parceli su je predviđeno 66 parking mesta, od čega dva za parkiranje kamp-kućica.

Parter ispred hotela biće uređen kombinacijom zelenih i popločanih površina, a u jednom delu planirano je dodatno ozelenjavanje četinarskim i listopadnim drvećem.

Fasada hotela biće od kamena, a planirano je i spoljno osvetljenje saobraćajnica, parkinga i parka LED svetiljkama montiranim na kandelabrima.


Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...