U centru Beograda, poslovni objekat postaje hotel s podzemnom garažom

01. Decembar 2020
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay


U centru Beograda, u Takovskoj ulici broj 6a, na mestu nekadašnje zgrade firme Partizanski put, trebalo bi da nikne hotel.

Predmetna lokacija se nalazi u neposrednoj blizi Tašmajdanskog parka, Glavne pošte i zgrade RTS-a, a sam objekat se iviči sa zelenom površinom koja popunjava prostor između zgrade i Palate glavne pošte, crkve Svetog Marka i hrama Ruske pravoslavne crkve.

Prema urbanističkom projektu za adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju podzemne garaže i promenu namene poslovnog objekta u hotel koji je trenutno na javnom uvidu a čiji je investitor firma Progres iz Novog Sada, hotel će imati 3 zvezdice, restoran, poslovni prostor, podzemnu garažu i otvoreni parking.

Projektant je Main architects iz Aranđelovca.

Na nivou suterena, u delu objekta ka susednom stambenom objektu, planirano je da se napravi natkriveni prolaz kroz zgradu, koji bi služio za kolski i pešački prilaz unutrašnjem ekonomskom dvorištu.

Ukupna površina parcele je 2.930 m2, a prenamena postojećeg poslovnog objekta u hotel podrazumeva različite vrste unutrašnjih arhitektonsko-građevinskih radova kao i dogradnju dva nivoa podzemne garaže.

Ukupan broj planiraniih parking mesta u podzemnoj garaži i na otvorenom je 109 parking mesta.

Kako je navedeno u projektu, u prethodnom periodu već su izvršeni su radovi na uklanjanju pregradnih zidova postojećih kancelarija i formiranju novih pregrada, radovi na rekonstrukciji fasade su u toku.

U suterenu budućeg hotela nalaziće se poslovni prostor i recepcija, u niskom prizemlju restoran, kuhinja i hotelske sobe, na visokom prizemlju i prvom spratu samo hotelske sobe.

Podzemna garaža na dva nivoa imaće kolski pristup iz Takovske ulice, dok će se na slobodnoj površini ka Takovskoj ulici nalaziti otvoreni parking. U planu je uređenje krova podzemne garaže, pešački pristup hotelu iz Takovske ulice, probijanje kolskog prolaza u suterenu objekta za prilaz unutrašnjem ekonomskom dvorištu radi snabdevanja objekta, kao i povezivanje rekonstruisanog objekta na sve već postojeće i dostupne infrastrukturne sisteme na lokaciji.

Za objekat već postoje priključci na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, kao i priključak na elektroenergetsku mrežu, kao i priključak na Telekomovu mrežu, ali je objekat isključen sa daljinskog sistema grejanja. Planirana je u potpunosti demontaža postojeće instalacije radijatorskog grejanja i uvođenje podnog grejanja.

Javni uvid u urbanistički projekat traje do 4. decembra.


Izvor: eKapija

 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...