U centru Beograda otvoren hotel "Courtyard Marriott"

19. Oktobar 2015
U centru Beograda otvoren hotel 'Courtyard Marriott'

U samom srcu Beograda, na Trgu Republike, u subotu uveče ( 17. oktobar 2015. godine), zvanično je otvoren hotel sa četiri zvezdice, "Courtyard Marriott", namenjen pre svega poslovnim ljudima ali i za uživanje i odmor turista koji su u poseti Beogradu, svima koji mogu da izvoje od 115 EUR za noć u tom ekskluzivnom zdanju.

Hotel, u koji je investitor, kompanija PSP-FARMAN, uložila skoro 20 mil EUR, počeo je da radi polovinom septembra, i popunjenost će od kraja ovog meseca biti skoro 50%, rekao je generalni direktor hotela Mislav Mikašek i istakao da su veoma zadovoljni posetom na samom startu rada i da očekuje biznismene iz celog sveta.

Hotel ima 112 standardnih soba, površine oko 22 kvadratna metra, sa modernim kupatilima, opremljene barom, TV, internetom, peglom, kao i dva studija od po 44 m2.

- Takođe, imamo restoran sa mediteranskom hranom, kao i regionalne specijalitete i pića - rekao je Mikašek novinarima. Objekat poseduje i garažu, teretanu, fitnes centar, konferencijusku salu.

Mikašek je novinarima, koji su pre večerasnjeg zvaničnog otvaranja imali priliku da pogledaju sobe, restoran, konferencijsku salu i da vide druge sadržaje, rekao da nisu imali problem sa dobijanjem dozvole, naprotiv, kako je naveo, nadležni su dali punu podršku za otvaranje hotela u skladu sa predviđenim rokovima.

U novom hotelu biće otvoreno više od 100 novih radnih mesta, a poslovaće po visokim svetskim standardima i zahtevima čuvenog hotelskog operatera "Marriott International", koji upravlja sa 4.200 hotela širom sveta.

Gradnja je završena u rekordnom roku od 14 meseci, a u radovima je učestvovalo 169 firmi.

Hotel je smešten u centralnom gradskom jezgru Beograda, u neposredoj blizini Trga Republike, između Narodnog pozorišta i Narodnog muzeja.

Pored ekskluzivne lokacije, objekat odlikuju unikatna arhitektonska rešenja, kako fasade, tako i čitave konstrukcije, kao i inženjerski sistemi koji doprinose energetskoj efikasnosti i funkcionalnosti.

Hotel se prostire na osam spratova i dva ispod zemlje, koji su iskorišćeni za parking i smeštaj savremene tehnike.
Enterijer obogaćuje kolekcija savremene srpske umetnosti pod nazivom "Refleksija", i čine je 28 umetničkih dela koji su u konkurenciji od preko 20.000 radova odabrani da krase novootvoreni hotel.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...