U Bijeloj počela gradnja 10 miliona evra vrednog hotelskog kompleksa

28. Oktobar 2015
U Bijeloj počela gradnja 10 miliona evra vrednog hotelskog kompleksa
U Bijeloj počela gradnja 10 miliona evra vrednog hotelskog kompleksa
U Bijeloj počela gradnja 10 miliona evra vrednog hotelskog kompleksa

Na površni od 11.500 m2 u naselju Žager u Bijeloj počela je gradnja hotelskog kompleksa, čiji je investitor tivatska kompanija "Politropus Alternative", odnosno njen vlasnik i direktor, Ukrajinac Roman Denkovič.

Radnici u prvoj fazi radova, bez obzira na vremenske prilike, koriste svaki dan za posao, jer investitor planira da hotel otvori za sezonu 2017. godine.

- U toku su pripremni radovi na zaštiti temeljne jame. To je veoma zahtevan posao. Objekat je dosta blizu jadranske magistrale. Kopa se 15 metara ispod nivoa puta, uz samu saobraćajnicu i potrebna je posebna konstrukcija za zaštitu. Radi se sa betonskim šipovima i geotehničkim sidrima, što je povereno kotorskom "Ju brivu" i beogradskoj "Geosonda konsolidaciji". Vrednost radova je nešto više od 500.000 evra. Ti radovi trajaće još mesec, a onda krećemo sa izgradnjom samog objekta - kaže vodeći nadzorni inženjer Slaviša Ćorić.

Istovremeno u toku je tender za izbor izvođača za gradnju hotela sa pet zvezdica.

- Hotel će raditi tokom cele godine i biće baziran na zdravstvenom turizmu, sa ozbiljnim programom spa i wellness centra. Imaće konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice, kao i 77 smeštajnih jedinica, od toga sedam apartmana - priča Ćorić.

Investitor je zamislio da dovodi turiste iz regiona, Rusije, Ukrajine, Evrope, preko cele godine na odmor zbog zdravlja. Ali, nije samo reč o hotelskom objektu sa 5 zvezdica, već i o uređenju plaže.

- Dobili smo oko 200 metara plaže u zakupu od JP "Morsko dobro". Očekujemo vrlo brzo da dobijemo građevinsku dozvolu u opštini Herceg Novi kako bismo krenuli sa uređenjem. Naša ideja je bila da povežemo plažu i hotel, izgradnjom pontona-pristaništa na samoj plaži. Jer imamo informaciju da se realizuje projekat da se sa "Aerodroma Tivat" gosti odvoze do loakacija u Boki Kotorskoj ne samo kopnenim nego i pomorskim putem. Tako će i morem direktno "Aerodrom Tivat" biti povezan sa našim hotelom u Bijeloj i biće izbegnute sezonske gužve na magistrali - veruje Ćorić.

U kompaniji "Politropus Alternative" računaju da će ulaganje u objekat, uređenje terena i obale zahtevati preko 10 miliona evra. Planiraju da na leto 2017. prime prve goste, ukoliko se ne iskomplikuje dobijanje dozvole za uređenje obale. Građevinsku dozvolu za izgradnju objekta resorno Ministarstvo je izdalo ovom investitoru pre godinu dana.

Izvršni direktor kompanije "Politropus Alternative" Roman Denkovič kazao je ranije za "Radio Jadran" da će u gradnju kompleksa biti angažovani crnogorski radnici uz nekoliko Ukrajinaca. Kada se hotel izgradi biće uposleno između 80 i 100 radnika.

Izvor: Radio Jadran

 
Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Hotelu Saint Ten prestižno priznanje – najbolji luksuzni butik hotel u regionu
15. Novembar 2018
Nakon niza uspeha, pred kraj 2018. godine Saint Ten hotel dobio je i prestižno priznanje...
Hotelijerstvo
U Lukovskoj banji počela gradnja novog hotela - Još 200 kreveta i 70 radnih mesta
09. Novembar 2018
Preduzeće "Planinka", nosilac turizma u Kuršumliji i okolini, u obližnjoj...
Hotelijerstvo
Boutique hoteli čiji lobiji oduzimaju dah
07. Novembar 2018
Kada je reč o hotelskim lobijima, davno je prošlo vreme kada su hoteli želeli da...
Hotelijerstvo
Alibaba otvara svoj prvi hotel koji će pružati futurističku uslugu gostima
06. Novembar 2018
Kineska kompanija "Alibaba Group" najavila je otvaranje svog prvog hotela...