U Bijeloj počela gradnja 10 miliona evra vrednog hotelskog kompleksa

28. Oktobar 2015
U Bijeloj počela gradnja 10 miliona evra vrednog hotelskog kompleksa
U Bijeloj počela gradnja 10 miliona evra vrednog hotelskog kompleksa
U Bijeloj počela gradnja 10 miliona evra vrednog hotelskog kompleksa

Na površni od 11.500 m2 u naselju Žager u Bijeloj počela je gradnja hotelskog kompleksa, čiji je investitor tivatska kompanija "Politropus Alternative", odnosno njen vlasnik i direktor, Ukrajinac Roman Denkovič.

Radnici u prvoj fazi radova, bez obzira na vremenske prilike, koriste svaki dan za posao, jer investitor planira da hotel otvori za sezonu 2017. godine.

- U toku su pripremni radovi na zaštiti temeljne jame. To je veoma zahtevan posao. Objekat je dosta blizu jadranske magistrale. Kopa se 15 metara ispod nivoa puta, uz samu saobraćajnicu i potrebna je posebna konstrukcija za zaštitu. Radi se sa betonskim šipovima i geotehničkim sidrima, što je povereno kotorskom "Ju brivu" i beogradskoj "Geosonda konsolidaciji". Vrednost radova je nešto više od 500.000 evra. Ti radovi trajaće još mesec, a onda krećemo sa izgradnjom samog objekta - kaže vodeći nadzorni inženjer Slaviša Ćorić.

Istovremeno u toku je tender za izbor izvođača za gradnju hotela sa pet zvezdica.

- Hotel će raditi tokom cele godine i biće baziran na zdravstvenom turizmu, sa ozbiljnim programom spa i wellness centra. Imaće konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice, kao i 77 smeštajnih jedinica, od toga sedam apartmana - priča Ćorić.

Investitor je zamislio da dovodi turiste iz regiona, Rusije, Ukrajine, Evrope, preko cele godine na odmor zbog zdravlja. Ali, nije samo reč o hotelskom objektu sa 5 zvezdica, već i o uređenju plaže.

- Dobili smo oko 200 metara plaže u zakupu od JP "Morsko dobro". Očekujemo vrlo brzo da dobijemo građevinsku dozvolu u opštini Herceg Novi kako bismo krenuli sa uređenjem. Naša ideja je bila da povežemo plažu i hotel, izgradnjom pontona-pristaništa na samoj plaži. Jer imamo informaciju da se realizuje projekat da se sa "Aerodroma Tivat" gosti odvoze do loakacija u Boki Kotorskoj ne samo kopnenim nego i pomorskim putem. Tako će i morem direktno "Aerodrom Tivat" biti povezan sa našim hotelom u Bijeloj i biće izbegnute sezonske gužve na magistrali - veruje Ćorić.

U kompaniji "Politropus Alternative" računaju da će ulaganje u objekat, uređenje terena i obale zahtevati preko 10 miliona evra. Planiraju da na leto 2017. prime prve goste, ukoliko se ne iskomplikuje dobijanje dozvole za uređenje obale. Građevinsku dozvolu za izgradnju objekta resorno Ministarstvo je izdalo ovom investitoru pre godinu dana.

Izvršni direktor kompanije "Politropus Alternative" Roman Denkovič kazao je ranije za "Radio Jadran" da će u gradnju kompleksa biti angažovani crnogorski radnici uz nekoliko Ukrajinaca. Kada se hotel izgradi biće uposleno između 80 i 100 radnika.

Izvor: Radio Jadran

 
Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Rezervišite smeštaj i pomozite mladima u Srbiji
18. Jul 2018
Zahvaljujući Fondaciji „Ana i Vlade Divac”, koja je deo Booking.com Community...
Hotelijerstvo
Beograd na vodi preuzima hotel Bristol?
18. Jul 2018
Ugovorom o izgradnji Beograda na vodi predviđeno je da istoimena kompanija posle ulaganja u...
Hotelijerstvo
Postavljen kamen temeljac za izgradnju hotela Merkur Palace
17. Jul 2018
Kamen temeljac za izgradnju hotela Merkur Palace, novog objekta Specijalne bolnice Merkur u...
Hotelijerstvo
Airbnb krši evropske propise o zaštiti potrošača
17. Jul 2018
Evropska komisija apelovala je na Airbnb, platformu za rentiranje smeštaja, da uskladi...