U Bijeloj počela gradnja 10 miliona evra vrednog hotelskog kompleksa

28. Oktobar 2015
U Bijeloj počela gradnja 10 miliona evra vrednog hotelskog kompleksa
U Bijeloj počela gradnja 10 miliona evra vrednog hotelskog kompleksa
U Bijeloj počela gradnja 10 miliona evra vrednog hotelskog kompleksa

Na površni od 11.500 m2 u naselju Žager u Bijeloj počela je gradnja hotelskog kompleksa, čiji je investitor tivatska kompanija "Politropus Alternative", odnosno njen vlasnik i direktor, Ukrajinac Roman Denkovič.

Radnici u prvoj fazi radova, bez obzira na vremenske prilike, koriste svaki dan za posao, jer investitor planira da hotel otvori za sezonu 2017. godine.

- U toku su pripremni radovi na zaštiti temeljne jame. To je veoma zahtevan posao. Objekat je dosta blizu jadranske magistrale. Kopa se 15 metara ispod nivoa puta, uz samu saobraćajnicu i potrebna je posebna konstrukcija za zaštitu. Radi se sa betonskim šipovima i geotehničkim sidrima, što je povereno kotorskom "Ju brivu" i beogradskoj "Geosonda konsolidaciji". Vrednost radova je nešto više od 500.000 evra. Ti radovi trajaće još mesec, a onda krećemo sa izgradnjom samog objekta - kaže vodeći nadzorni inženjer Slaviša Ćorić.

Istovremeno u toku je tender za izbor izvođača za gradnju hotela sa pet zvezdica.

- Hotel će raditi tokom cele godine i biće baziran na zdravstvenom turizmu, sa ozbiljnim programom spa i wellness centra. Imaće konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice, kao i 77 smeštajnih jedinica, od toga sedam apartmana - priča Ćorić.

Investitor je zamislio da dovodi turiste iz regiona, Rusije, Ukrajine, Evrope, preko cele godine na odmor zbog zdravlja. Ali, nije samo reč o hotelskom objektu sa 5 zvezdica, već i o uređenju plaže.

- Dobili smo oko 200 metara plaže u zakupu od JP "Morsko dobro". Očekujemo vrlo brzo da dobijemo građevinsku dozvolu u opštini Herceg Novi kako bismo krenuli sa uređenjem. Naša ideja je bila da povežemo plažu i hotel, izgradnjom pontona-pristaništa na samoj plaži. Jer imamo informaciju da se realizuje projekat da se sa "Aerodroma Tivat" gosti odvoze do loakacija u Boki Kotorskoj ne samo kopnenim nego i pomorskim putem. Tako će i morem direktno "Aerodrom Tivat" biti povezan sa našim hotelom u Bijeloj i biće izbegnute sezonske gužve na magistrali - veruje Ćorić.

U kompaniji "Politropus Alternative" računaju da će ulaganje u objekat, uređenje terena i obale zahtevati preko 10 miliona evra. Planiraju da na leto 2017. prime prve goste, ukoliko se ne iskomplikuje dobijanje dozvole za uređenje obale. Građevinsku dozvolu za izgradnju objekta resorno Ministarstvo je izdalo ovom investitoru pre godinu dana.

Izvršni direktor kompanije "Politropus Alternative" Roman Denkovič kazao je ranije za "Radio Jadran" da će u gradnju kompleksa biti angažovani crnogorski radnici uz nekoliko Ukrajinaca. Kada se hotel izgradi biće uposleno između 80 i 100 radnika.

Izvor: Radio Jadran

 
Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...