U Andrićgradu uskoro novi luksuzni hotel sa 4 zvezdice

05. April 2017
U Andrićgradu uskoro novi luksuzni hotel sa 4 zvezdice

Višegrad je jedan od osam gradova koji je prošlog leta uvršten u prvi rang mapiranih turističkih destinacija Republike Srpske. Tome u prilog išla je između ostalog činjenica da je sve veći broj dolazaka turista u Višegrad. Tako je 2016. zabeženo više od 200.000 dolazaka i povećan broj noćenja u odnosu na 2015.

U razgovoru za "eKapiju" direktorka Turističke organizacije Višegrad, Olivera Todorović, kaže da je za Višegrad specifično da na malom prostoru ima najraznovrsniji turistički sadržaj. Osim što je čuvena ćuprija, spomenik pod UNESCO zaštitom, centralno mesto svih okupljanja, Višegrad se može pohvaliti i najmlađim starim gradom u Evropi - Andrićgradom. Krstarenje Drinom do Perućca i nazad već je postalo popularno među strancima koji žele osetiti sve čari jednog od najživopisnijeg kanjona u Evropi.

- Tokom leta skoro svaki dan u Andrićgradu se dešavaju najrazličitije manifestacije - sajmovi, izložbe, koncerti... Tada se pretvori u pravu umetničku koloniju koja itekako privlači turiste - kaže Todorović.

Turizam je, kako ona ističe, de fakto grana koja se velikom brzinom razvija u ovoj opštini. To su prepoznali i građani, pa je tako u prošloj godini broj kreveta u privatnom smeštaju povećan za 100. Andrićgrad već raspolaže sa 160 kreveta, a toliko ih je i u ostalim turističkim objektima.

- Novi luksuzni hotel sagrađen je u Andrićgradu. Sada se radi na njegovom opremanju i biće to hotel sa četiri zvezdice i pogledom na ćupriju. Imaće i karakterističnih 11 lukova - ističe Todorović.

Osim krstarenja, lovnog i ribolovnog turizma, blizine Tare, Višegrad želi dodatno da ojača i zdravstveni turizam, za koji je pokazano veliko interesovanje na inostranim sajmovima. Banje i hotel Vilina vlas su, kako kaže Todorović, popunjeni tokom cele godine.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...