Turistički kompleks u Ulcinju imaće dva hotela sa 5 zvezdica i 23 vile

07. Jul 2023
Ulcinj, Photo by Albert Hyseni on Unsplash
Ulcinj, Photo by Albert Hyseni on Unsplash

Budući hotelski kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju imaće pet zvezdica i prostiraće se na preko 40.000 m2. Sastojaće se od već postojećeg hotela Otrant, vila - depandansa, kao i novog objekta - hotela sa tri kule.

To se može videti u zahtevu za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju turističkog Otrant Reef Resort koji je kompanija Argos iz Ulcinja nedavno podnela Agenciji za zaštitu životne sredine (EPA)

Otrant Reefs gradiće se u okviru postojećeg kompleksa Otrant sa četiri zvezdice, a koji ima hotel, vile, restoran, te velnes centar sa zatvorenim bazenom.

Idejnim projektom predviđena je izgradnja novog hotela sa tri kule, te rekonstrukcija hotela Otrant i vila u postojećim gabaritima.

- Turistički rizort Otrant Reef veoma jasno predstavlja mešovitu funkciju sadržaja koji su relevantni jedan prema drugom, da bi pružili visok kvalitet življenja i razvoju biznisa u njemu. Celokupna površina je podeljena na tri sadržajne grupacije - fazu A koja podrazumjeva novi hotel sa kulama, zatim fazu B sa rekonstrukcijom postojećeg hotela Otrant, te fazu C koja se odnosi na rekonstrukciju vila - navodi se u dokumentu,

Prva faza obuhvata izgradnju nove hotelske zgrade koja je podeljena u tri kule koje su međusobno povezane. Prostiru se na jugozapadnom delu naselja, na površini od 5.412,2 m2.

Druga faza uključuje rekonstrukciju postojećeg hotela Otrant. Lokacija se nalazi na istočnom i jugoistočnom delu kompleksa. Njegova pozicija je prva sekvenca odmarališta, koja je ujedno i prvi kontakt sa odmaralištem.

- Zamišljen je tako da bude atraktivan deo ulaza u kompleks. Sa svih strana je okružen putnim prilazima za snabdevanje i stazama za šetnju koje čine ovaj deo naselja neodvojivim od opšteg dela zone. S obzirom na to da je ujedno i ulazni deo u turističko naselje, u okviru ove faze projektovan je zajednički parking za celo naselje, kao i parking za autobuse - pojašnjeno je.

Treća faza uključuje rekonstrukciju postojećih vila. Njihova lokacija leži u centralnom delu kompleksa, i čini ga spojnom tačkom za celi kompleks.

Kompleks će se graditi na parceli od 66.950 m², maksimalna bruto površina pod objektima biće 13.060,28 m², dok će slobodne otvorene i zelene površine zauzimati prostor od 53.889,72 m². Maksimalna bruto površina budućeg kompleksa biće 41.507,81 m². Ukupan broj ležaja u turističkom naselju je 518, i to u novom hotelu 238, a u hotelu Otrant i vilama 280.

- Što se tiče slobodnih površina, 53.889,72 m² biće pokriveno zelenilom i slobodnim prostorima, odnosno prostorima za rekreaciju. Projektovani su putevi unutar parcele, staze, trg, te zelene terase raspoređene po spratovima. Projektom je predviđeno i 214 parking mesta.

Novi hotel

Novi hotel se sastoji od 3 kule, pri čemu prva ima spratnost P+7, druga P+10, i treća P+6. Kule su međusobno povezane.

Objekat se sastoji od tri osnovne grupe prostorija. To su smeštajni, društveni i ekonomsko-tehnički deo. Na poslednjem spratu se nalazi restoran koji ima predivan pogled na more.

- Društveni dio hotela je projektovan kao najvitalniji i najatraktivniji deo hotela, smešten je na nivou prizemlja i obuhvata prijemni hol - Lobby sa recepcijom i concierge pultom, kao i aperitiv barovima, administrativni deo, šoping prostor, prostorije za usluživanje - restorani sa kuhinjom, konferencijske sale, ekonomski blok, lokale, fitnes i SPA centar, kao i Kids Club - navodi se u dokumentu.

Projektom je predviđena i natkrivena "topla veza", koja će povezati postojeći hotel sa novim. Novi hotel će imati 238 ležaja (kula 1: 66; kula 2: 78 i kula 3: 94).

Kula jedan ima ukupnu bruto površinu od 6.308,28 m2, kula dva 10.158,48 m2, a kula tri 8.265,61 m2. Ukupna bruto površina novog hotela biće 24.732,37 m2

Postojeći hotel Otrant

Projekat obuhvata adaptaciju i rekonstrukciju postojećeg hotela u postojećim spoljašnjim gabaritima tako da zadovolji uslove za kategorizaciju sa 5 zvezdica. Hotelske prostorije su formirane i grupisane prema stepenu složenosti kombinovano, po horizontali i vertikali, a i ovaj objekat se sastoji od tri osnovne grupe prostorija. To su smeštajni, društveni i ekonomsko-tehnički deo.

- Hotel će posle rekonstrukcije imati 41 sobu (1+1) kao i 59 studio apartmana, koji će se prostirati po spratovima postojećeg hotela - navedeno je.

Društveni deo hotela smešten je na nivou prizemlja i ima prijemni hol - Lobby sa recepcijom i concierge pultom, kao i aperitiv barovima, administrativni deo, šoping prostor, prostorije za usluživanje (restorani sa kuhinjom), konferencijsku salu i ekonomski blok.

U ovom hotelu biće 137 ležajeva. Najmanja soba ima površinu 54,97 m2, a najveća 83,22 m2. Najmanji studio apartman ima površinu od 31,85 m2, a najveći 44,87 m2.

- Tako u ovom slučaju, 41% od ukupne površine hotela su sobe 1+1, dok 51% čine studio apartmani. Ukupna bruto površina hotela nakon rekonstrukcije biće 9.790.98 m² - stoji u Elaboratu.

Vile - depandansi

U privatnoj zoni rizorta grupisane su 23 vile, i to četiri vile Tip 1, tri Tip 2 i ‚6 vila Tip 3.

- Svi tipovi vila imaju skoro isti sadržaj - ulaz, dnevnu sobu, trpezariju, kuhinju, kupatilo, spavaće sobe i radne sobe. Sve jedinice su raspoređene na dve etaže, prizemlje i sprat. Na prizemlju, se nalaze i dodatni funkcionalni elementi kao što su dvorište i bazen.

Ukupan broj smještajnih jedinica u rekonstruisanim vilama je 143, a kreveta 165. Ukupna bruto površina projektovanih-rekonstruisanih vila je 6.092 m².

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Luštica ima potencijal da nadmaši elitne turističke destinacije
30. Maj 2024
Crna Gora ima ogroman potencijal, a Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši...
Hotelijerstvo
HORES traži smanjenje PDV-a na hranu u hotelima i restoranima
22. Maj 2024
Udru­že­nje ho­te­li­je­ra i re­sto­ra­te­ra...
Hotelijerstvo
Beograd: Popunjenost hotela 100 odsto zahvaljujući koncertima grupe Rammstein
16. Maj 2024
U susret koncertima grupe Rammstein, 24. i 25. maja zahvaljujući kojima su popunjeni svi...
Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...