Top 10 luksuznih rizorta čije se otvaranje očekuje u 2016.

02. Februar 2016
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Luksuzno turističko tržište postaće bogatije za stotine novih hotela i rizorta koji će se širom sveta otvoriti u 2016. godini. Predstavljamo vam deset najinteresantnijih luksuznih rizorta.

1. "Soneva Jani", Maldivi

Prvi objekat na našoj listi dolazi iz hotelskog brenda "Soneva", koji na diskretan način kombinuje lepote divlje prirode sa rustičnim i luksuznim notama. Ovaj rizort je koncipiran tako da svojim ekskluzivnim i sofisticiranim luksuzom nadmaši sve ostale turističke komplekse na Maldivima. U skladu sa inventivnim idejama brenda, izgrađen i iznad vode, i na zemlji, "Soneva Jani" biće lociran na ostrvu Medhufaru na atolu Noonu. Otvaranje ovog hotela planirano je pred kraj 2016. godine, eventualno početkom 2017.

2. "Amanemu", Nacionalni park Ise-Shima, Japan

Reč je o drugom objektu popularnog luksuznog hotelskog brenda "Aman" u Japanu (prvi je "Aman Tokyo", koji je otvoren 2014), i prvom banjskom objektu ovog lanca. Dvadeset četiri apartmana i 4 vile biće dizajnirane u elegantnom stilu, pod uticajem tradicionalnih japanskih kupališta. "Amanemu" je smešten na obalama Ago zaliva u Nacionalnom parku Ise-Shima. Ovo mesto povezano je brzom prugom sa glavnim gradom Japana, te neće biti problema sa pristupom hotelu. Otvaranje je planirano u martu 2016.

3. "Six Senses Zil Pasyon", Sejšeli

Ovaj objekat je trebalo da bude otvoren još prošle godine. Ali, sve su prilike da će Sejšeli dobiti ovaj novi i atraktivni rizort 1. juna 2016. godine.

4. "Alila Koh Russey", Kambodža

Ovaj novi eko-rizort, čije je otvaranje planirano u ovoj godini, biće prvi rizort sa vilama brenda "Alila" koji će se nalaziti izvan Balija. Sa fantastičnim pogledom i ekskluzivnom plažom čistog Koh Russey ostrva, istoimeni rizort preti da postane top destinacija za probirljive turiste koji otkrivaju netaknutu obalu Kambodže.

5. "The St. Regis Vommuli Resort", Maldivi

Maldivi kao destinacija nastavljaju da privlače vrhunske hotelske lance. Ni popularni "Starwood" im nije odoleo, te je 1. septembra ove godine u planu otvaranje "The St. Regis Vommuli" rizorta na privatnom ostrvu na Dhaalu atolu. Ovaj moderni rizort će svojim gostima ponuditi savremeni dizajn i luksuz, uključujući spa centar, "infinity" bazen, vrhunski fitnes i ronilački centar, kao i tri specijlizovana restorana.

6. "The Ritz-Carlton Langkawi", Malezija


Poznati brend luksuznih hotela "Ritz Carlton" ovde godine dolazi u Langkavi, nudeći svojim gostima spokojno bekstvo u uređene vrtove i bujne tropske prašume. Gosti će ovde uživati u privatnoj uvali i plaži koju zapljuskuje kristalna voda Andamanskog mora. Ovaj luksuzni hotel imaće 132 sobe i 42 romantične vile, kao i mnoštvo atrakcija za porodice sa decom.

7. "The Highlands Ngorongoro Crater", Tanzanija

Ovaj zaista jedinstveni "kamp" sa samo sedam "soba" zadivljuje svojim sfernim oblikom, ali i činjenicom da je izgrađen na ivici divljeg Ngorongoro kratera u Tanzaniji, na skoro 3.000 metara nadmorske visine. "The Highlands" je najnoviji dodatak portfoliju "Asilia Africa" kampova i luksuznih koliba u Keniji i Tanzaniji. Gosti će sigurno uživati u svojim šatorima, zahvaljujući i kaminu na drva, zasebnim kupatilom i luksuznim nameštajem, kao i pogledu na neverovatno okruženje. Otvaranje je planirano za mart 2016.

8. "Six Senses Bhutan", Butan     
      

Još jedno unikatno zdanje otvoriće se krajem ove godine i u Butanu. Nije reč samo o hotelu ili lepo uređenoj kolibi, nego o - putovanju. Kako bi turisti što bolje doživeli magičnu Kraljevinu Butan, "Six Senses" je stvorio pet objekata, u kojima će gostima ponuditi mogućnost da iskuse zadivljujuće prizore i znamenitosti ove čudesne destinacije. Osamdeset dva apartmana su raspoređena u pet malih koliba u mestima Thimphu, Punakha, Gangtey, Bumthang i Paro.

9. "Meghauli Serai Lodge by Taj", Nepal

Nacionalni park Chitwan u Nepalu je svojevrsna džungla ispunjena različitim životinjama, gde možete susresti slonove, medvede, tigrove, leoparde, bezbroj vrsta ptica, kao i ugrožene vrste nosoroga i lokalnih riba koje se hrane krokodilima. Ovo je područje na kom će krajem 2016. godine indijski brend "Taj Safaris" lansirati luksuzni kompleks na obali reke Rapti ,sa 29 vila i apartmana sa pogledom na veličanstvene Himalaje i Terai travnjake.

10. "Moskito Island British Virgin Islands", Karibi

Ovo je drugo privatno ostrvo Ričarda Brensona, čuvenog engleskog biznismena i osnivača "Virgin Group", koje se nalazi na Britanskim Devičanskim Ostrvima. Reč je o delu njegovog luksuznog portfolia "Virgin Limited Edition". Brensonovo imanje na ostrvu Moskito ima 11 soba za najmanje 22 gosta, raspoređene u 3 vile: "Headland House", "Mangrove Villa" i "Beach Villa". Gostima će na usluzi biti "infinity" bazen, đakuzi, helidrom, bazen sa barom, teniski paviljon i sve druge usluge koje se očekuju od luksuznog hotela. Otvaranje je planirano u prvoj polovini 2016. godine.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...