The Seeds - inovativni retro smeštaj u šumama Đijanšija u Kini: savršeno mesto za opuštanje

13. Oktobar 2021
Izvor: Luxlife
Izvor: Luxlife

 Svi smo umorni od sedenja ispred ekrana naših računara, dok maštamo u begu iz grada kako bismo opustili svoje telo i um, lutajući u potrazi za spokojem...

 
ZJJZ Atelier kreirao je seriju loža u šumama Đijanšija u Kini, nazvanu The Seeds, koje su savršeno mesto za izolovanje i zdravu dozu introspekcije. Ove lože inspirisane su prirodnim formama, kako bi bile savršeni eho svog scenskog i idiličnog prirodnog okruženja.
 
Svaka loža obložena je borovom šindrom i reflektujućim aluminijumom, a specijalno su dizajnirane kao deo Tree Wow Hotela. Ovo je, inače, druga saradnja između hotela i studija ZJJZ, budući da su slični koncept primenili za šarmantni i maštoviti Mushroom projekat.
 
Kao inovativni retro smeštaj, lože postaju sve popularnije među milenijalcima, koji ih biraju radije nego hotele sa bezbroj zvezdica, upravo zbog privatnosti i izolacije koju nude. Inspirisane prirodom, one lebde u vazduhu i oslanjaju se na štule, poput sojenica. Do njih se dolazi putem eksternog stepeništa, čija je površina obložena reflektivnim aluminijumskim pločicama. Ono što je posebno interesantno jeste činjenica da su njihovi enterijeri dekorisani tankim trakama drveta.
 
Lože imaju spavaću sobu, kupatilo i izobilje skladišnog prostora, dok je tu i tavanski deo u kom se zaista može opustiti i ostati nasamo sa prirodom i sopstvenim mislima. Pored toga, tu je i veliko otvaranje u prednjem delu, koje vodi do kružne terase.
 
Svaku ložu krase višestruki mali i veliki prozori, zahvaljujući kojima gosti mogu da uživaju u pogledu na šumu. U glavnom prostoru su krevet, kada i fotelja iz koje se pruža pogled na terasu. Sve zajedno čini idealan prostor za  uživanje u omiljenoj knjizi i šolji toplog čaja ili kafe, dok prirodnu lepotu, recimo, polako prekriva nežni sloj snega...
 
Izvor: luxlife.rs
Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Prodaje se motel i drugi ugostiteljski sadržaji u Čačku
18. Maj 2022
U izvršenom postupku protiv preduzeća Jugoprevoz-Ugopromet iz Beograda oglašena...
Hotelijerstvo
Budva dobija kompleks sa 20 apartmana i bazenom
18. Maj 2022
U Budvi je planirana gradnja apartmanskih objekata podeljenih u pet lamela, ukupne bruto...
Hotelijerstvo
Zadužbina Ljubatovića u Risnu postaje butik hotel sa pet zvezdica
17. Maj 2022
Kompanija Briv Construction, koja je 2020. godine dobila koncesiju za valorizaciju objekta...
Hotelijerstvo
Slovenačka kompanija prodaje hotele i banju
16. Maj 2022
Slovenačko Društvo za upravljanje imovinom banaka prodaje nekoliko turističkih...