Terme Sveti Martin – Međimurje: Svet zdravih užitaka

16. Jul 2019
Foto: Promo; Terme Sveti Martin
Foto: Promo; Terme Sveti Martin
Foto: Promo; Terme Sveti Martin
Foto: Promo; Terme Sveti Martin
Foto: Promo; Terme Sveti Martin
Foto: Promo; Terme Sveti Martin
Foto: Promo; Terme Sveti Martin
Foto: Promo; Terme Sveti Martin
Foto: Promo; Terme Sveti Martin
Foto: Promo; Terme Sveti Martin
Foto: Promo; Terme Sveti Martin
Foto: Promo; Terme Sveti Martin

U gornjem Međimurju, najsevernijoj regiji Hrvatske, u bajkovitom krajoliku, na destinaciji koju odlikuje bogato kulturno nasleđe i duga tradicija, okružene pitomim poljima i odnegovanim vinogradima, nalaze se Life Class Terme Sveti Martin. Upravo tu gde je, po predanju, nekada bilo prvo naftno polje na svetu, danas je idealno mesto za uživanje u blagodetima jedne od najlekovitijih termalnih voda u Evropi, temperature 35°C, i raskošnoj prirodi, koja je sastavni deo šarma ovog predivnog kraja, koji najbolje opisuje slogan Life Class Termi Sveti Martin - “Svet zdravih užitaka”.

Ove terme, koje predstavljaju jedinstvenu destinaciju za opuštanje, čini pet friendly hotel Spa Golfer 4*, kapaciteta 320 kreveta, apartmansko naselje sa 120 apartmana, kompleks zatvorenih i otvorenih bazena sa termalnom vodom – The Temple of Life, letnji Aquapark MartiLandia i Wellness centar u kojem se može uživati u više od 20 različitih vrsta masaža u zatvorenom prostoru i na otvorenom – pod baldahinima (antistres, limfna drenaža s aromaterpijom,  masaža vrućim vulkanskim kamenjem, ritmička, kineska, vedaroma masaža, dečija itd., za koje se koristi pretežno domaće aromatično bilje). Treba svakako probati autorsku masažu kuće Sveti Martin uljem od vina, koja pruža autentični doživljaj wellness-a, kao i brojne programe detoksikacije.

Ukupna površina ove najmodernije wellness oaze u Hrvatskoj iznosi neverovatnih 1.800 kvm, a sadrži još i: Beauty centar, Svet sauna s 5 vrsta sauna, slane sobe, prostor za opuštanje, kao i raskošno uređen VIP Spa Suite prostor, Healtness centar, polikliniku, brojne animacije za decu, kao i neverovatan zip- line.

Prve terme sa oznakom “ZelEn”

Life Class Terme Sveti Martin idealno su mesto za uživanje, obogaćeno elementima antropozofije dr Štajnera, kao postulatima zdravog načina života kojem se ljudi uče u ovim termama. Tako će uskoro čitav resort preći i na kompletnu biodinamičku kozmetiku koja će gostima podariti svež i mladalački izgled, zahvaljujući autentičnom sastavu i pripremi preparata. Ovo su i prve terme koje su uvele oznaku “ZelEn”, jer koriste električnu energiju dobijenu iz obnovljivih izvora i na taj način doprinose očuvanju životne sredine.

Hotel Spa Golfer je pravi raj za sve zaljubljenike u netaknutu prirodu a zahvaljujući ukupnom kapacitetu konferencijskih sala - do 600 osoba, idealan je za tim bildinge i kongrese.

Od sportskih sadržaja gosti mogu da biraju između joge,  trčanja trim stazom dugom 1.5 km,  disk golfa, tenisa, stonog tenisa, košarke, odbojke na pesku, fudbala…Fitness centar sa pogledom u prirodu, zajedno sa sportskom dvoranom, predstavlja idealno mesto za pripremu profesionalnih sportista. Novi golf teren sa 9 rupa i grejanim grinovima od umetnute trave među prvima je u Evropi koji, zbog smanjene upotrebe pesticida, osigurava očuvanje prirode a omogućava igranje golfa tokom cele godine.

Novo: biodinamički vrt

Da se u Life Class Termama Sveti Martin brine o zdravlju gostiju, najbolje svedoči gastronomska ponuda u čak 7 restorana,  koju čine ukusna i zdrava jela, 100% prirodna, bez zaslađivača i pojačivača ukusa. Svakog jutra u Terme stižu pažljivo odabrane namirnice, proizvedene u lokalu, koje predstavljaju glavne sastojke kvalitetnih i ukusnih jela.

Kako je hotel izgrađen u okolini rodnog mesta dr Rudolfa  Štajnera, zaslužnog za postavljanje osnova biodinamičke proizvodnje (koja je na višem nivou od ekološke), sastavni deo hotelskog kompleksa je i biodinamički vrt u kojem gosti mogu sami da odaberu namirnice koje žele da konzumiraju. Kada su u pitanju tradicionalni specijaliteti koje svakako treba probati, domaćini preporučuju međimursku gibanicu. Višeslojna, bogato nadevena i vrlo kalorična, priprema se sa korama od lisnatog testa, svežeg kravljeg sira, rendanih jabuka, mlevenih oraha i maka, sa dodacima suvog grožđa i cimeta!

Ne treba propustiti ni izlet na farmu jelena i muflona – Jurovčak, koja se prostire na više od 10h. Nezaobilazna je vožnja vozićem, biciklama i kvadovima, poseta Mlinu na Muri, Muzeju oldtajmera, brojnim vinarijama, ali i Muzeju Međimurja u Čakovcu.

Usvojen standard Bike hotel

Life Class Terme Sveti Martin su prvi rizort u kontinentalnoj Hrvatskoj koji je usvojio standard Bike hotel i nudi kompletnu infrastrukturu namenjenu rekreativcima ali i profesionalnim biciklistima sa sopstvenim bike servisom i trkačkim rutama.

Vožnja bicikla stazama dugim više od 700 km je - čarobna. Biciklom se može doći do čuvenog Mlina na Muri i osetiti  kako je izgledao život mlinara, zahvaljujući multimedijalnoj izložbi i replici plovnog mlina koji kroz žubor vode i škripu kamenog “žrvnja” (mlinskog kamena) vraćaju posetioce u davnu 1902. godinu  kada se prvi put samlelo brašno na ovom plutajućem “starcu”…

I naravno, nezaobilazna je i fabrika dobrih emocija Accredo centar koji nudi mnoštvo zabavnih programa. Osim  standardnih sadržaja, svakako treba izdvojiti odbojku sa peškirima, kao i ljudski stoni fudbal.

Ipak, najveću pažnju privlači vožnja kvadovima po Međimurskim Alpima, koja predstavlja jednu od najuzbudljivijih i najizazovnijih vožnji. Prolazi se kroz kamenjar, prašinu, rupe, pa travu, blato ali kad se dođe do vrha – čeka vas pogled koji sve objašnjava. Prava razglednica!

Ali to nije sve! Zato u Life Class Terme Sveti Martin svakako treba doći ponovo, jer ćete svaki put otkriti ponešto zanimljivo i novo, naročito vezano za razne aspekte zdravog načina života, s obzirom da je njihov cilj, kako kaže direktorka marketinga i prodaje Nuša Korotaj, da postanu prvi healtness resort u Evropi.

Marija Ivanović

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...