Termag na Jahorini postao najsigurniji hotel u BiH

02. Septembar 2018

Prateći svetske trendove u hotelijerstvu i turizmu, naročito po pitanju sigurnosti i bezbednosti gostiju, hotel Termag na Jahorini zvanično je prva javna institucija na teritoriji Bosne i Hercegovine koja je opremljena automatskim eksternim defibrilatorom (AED).

Reč je o pokretnom aparatu koji pruža efikasnu i uspešnu pomoć pri iznenadnom srčanom zastoju, od kojeg u Evropi godišnje umre 700.000 ljudi. Ovaj aparat, koji dijagnostifikuje smetnje u radu srca i kroz tretman defibrilacije uspostavlja pravilan rad srčanog mišića, pomažući tako u davanju prve pomoći i spasavanju ljudskih života, uz minimalnu obuku mogu upotrebljavati i ljudi koji nisu medicinski obrazovani.

- Ono što je u zemljama zapadne Evrope i razvijenog sveta već ustaljena praksa, čak i zakonska obaveza, hotel Termag prvi u istoriji na teritoriji BiH uvodi u opremanje javnog prostora. Nabavkom AED defibrilatora, Termag postaje najsigurniji hotel u BiH, ali i šire, i tako svoju uslugu diže na jedan novi nivo i dokazuje da su nam gosti uvek na prvom mestu - poručuju iz ovog hotela.

AED defibrilator u hotelu "Termag" na Jahorini predstavili su prof. dr Aleksandar Lazarević, svetski priznati kardiolog i osnivač Udruženja kardiologa Republike Srpske, te prof. dr Wataru Shimizu, direktor japanskog koledža kardiologa Nippon Medicinskog univerziteta u Tokiju. Dr Shimizu je i direktor Japanskog univerziteta za kardiologiju (Japanese College of Cardiology) i direktor Azijsko-pacifičkog udruženja za srčani ritam (Asian-Pacific Heart Rhythm Society).

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...