Šveđani oživeli hotel "Park" u Ivanjici

14. Oktobar 2015
Šveđani oživeli hotel 'Park' u Ivanjici

Nakon osam meseci pauze, ivanjički hotel "Park" počeo je da radi ovog leta. "Cvenik invest group", sa sedištem u Ivanjici, čiji su vlasnici četvorica Šveđana, zakupio je hotel na tri godine i preuzeo restorane "Vodopad", "Lipa" i "Pivnica".

Za vreme ivanjičkog festivala "Nušićijada", hotel je bio popunjen sa 100% kapaciteta, a sličnu situaciju očekuju i krajem godine budući da je Ivanjica u zimskim mesecima interesantna za turiste.

Najviše se oslanjaju na kongresni turizam.

- Hotel "Park" je oduvek bio idealno mesto za održavanje seminara i konferencija. Veliki broj udruženja, institucija i organizacija za njihova okupljanja odabralo je baš naš hotel, pa je kongresni turizam okosnica poslovanja ovog hotela. Ne postoji određena ciljna grupa gostiju i naš cilj je da u narednom periodu privučemo što veći broj grupa ljudi koji će, osim aktivnosti zbog kojih ovde dolaze, uživati u lepotama Ivanjice – kaže za "eKapiju" Saša Nikolić iz uprave hotela "Park".

Iako je smešten u samom centru Ivanjice, hotel se nalazi pored gradskog parka i prava je oaza mira za posetioce. Zbog lepote prirode, čistog vazduha i mirnog okruženja, idealan je za sportske pripreme, odmor i rekreaciju. Ima 62 dvokrevetne sobe od kojih su 16 sa francuskim ležajevima, tri standardna i jedan lux apartman.

Sve standardne sobe su adaptirane i opremljene modernim nameštajem, LCD televizorima, mini barom i kablovskim internetom.

Hotel nudi salu za sastanke kapaciteta 80 mesta i banket salu za 400 osoba. Spa ponuda hotela vezana je za Aqua&Sun, spa centar sa zatvorenim bazenom, hidromasažnom kadom, tepidarijum ležaljkama, parnim kupatilom, salom za fitnes, sunčanom terasom sa pogledom na vodopad kao i masažerima.

Iako je bilo najavljeno, zasada se, kaže Nikolić, ne planira kompletno renoviranje hotela.

- U toku su sitniji radovi na renoviranju objekta. U zavisnosti od poslovanja, planiraju se veća ulaganja, kao što je proširenje terase i izgradnja bazena na otvorenom.

"Cvenik invest group" zapošljava ukupno 68 radnika u sva četiri objekta, a od toga, u hotelu "Park" zaposleno je 30 radnika. Do kraja godine, kažu, neće biti novih zapošljavanja.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...