Svečano otvorene „Vrnjačke terme“

23. Decembar 2020
Image by Scott Webb from Pixabay
Image by Scott Webb from Pixabay

Ceremonijom svečanog otvaranja i simboličnim presecanjem vrpce, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, predsednik Skupštine opštine Vrnjačka Banja Ivan Radović i vlasnik „Vrnjačkih termi“ Milan Milojević, označili su početak rada turističko rekreativnog centra visoke kategorije, koji je svojim sadržajima obogatio turističku ponudu Vrnjačke Banje. Značaj „Vrnjačkih termi“,  ogleda se i po broju zaposlenih Vrnjčana koji će biti radno angažovan u delu lanca kompanije „Milojević“.

Investicija kompanije „Milojević“ i ulaganja u turistički potencijal Vrnjačke Banje, trebalo bi da bude primer dobre prakse i za banje u okruženju“-istakao je načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović.

Broj gostiju na otvaranju „Vrnjačkih termi“ bio je manji od planiranog kako bi bile ispoštovane propisane mere kriznog štaba, te su svim gostima, zbog specifične zdravstvene situacije, uz ostale suvenire bile podeljene zaštitne maske sa logom hotela. Završetak postojećih radova na izgradnji spomenutog objekta, neće biti kraj investiranja kompanije „Milojević“ u Vrnjačku Banju.

„Ovo je svakako jedan od jako bitnih objekata u Vrnjačkoj Banji. S obzirom da se mi bavimo turizmom ovo će povećati vrednost naše ponude na evropskom i svetskom nivou, pa sa potpunim pravom možemo reći da smo turistička destinacija sa najviše hotela u svojoj ponudi. Zahvaljujući ponudi „Vrnjačkih termi“, paketom wellness i spa programa, kao i zatvorenim bazenima, nadoknadili smo sve što je nedostajalo gostima Vrnjačke Banje. Sa ovom dodatnom ponudom, našim gostima nudimo ugodan boravak u Vrnjačkoj Banji i Srbiji uopšte. Efekat ove investicije omogućava nova radna mesta, pogotovo u trenutku velike zdravstvene ali i ekonomske krize, kada je velika borba za svako radno mesto. Presedan je da upravo u ovom sektoru, koji je najugroženiji zbog situacije sa Korona virusom, upošljavamo radnike  a to je omogućila porodica Milojević otvaranjem prestižnog hotela. Nadamo se da će u skladu sa poslovanjem i sutuacijom, taj broj biti drastično veći, što je i dogovoreno sa kompanijom. Ponosni smo na činjenicu da je izgradnja hotela započeta septembra 2018. godine a danas kompletno završena. Ovo je postao i primer dobrog poslovanja da su svi hoteli građeni u poslednje četiri godine završeni u rekordnom roku dve godine, bez obzira na nivo investicija i veličinu samog objekta, što je pre svega dokaz dobre saradnje sa lokalnom samoupravom, javnim preduzećima i opštinskom administracijom“- istakao je predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

„Nakon poziva predsednika opštine Vrnjačka Banja Bobana Đurovića, da sagledamo sve turističke potencijale i sadržaje koje ovo mesto nudi, doneli smo odluku da investiramo u Vrnjačku Banju, tako da danas i svečano otvorimo ovaj velelepni hotel“- istakao je Milan Milojević, direktor hotela „Vrnjačke terme“.

Turistički kompleks „Vrnjačke terme“ u koji je kompanija „Milojević“ uložila 8 miliona evra, prostire se na površini od 16.800 m2. Hotel ima 85 soba, 15 apartmana, odnosno ukupno 160 ležaja. U okviru ovog kompleksa naći će se spa i wellness centar, 9 bazena, od kojih će biti 3 otvorena i 5 zatvorenih, teretana, lobi bar, pansionski i polupansionske restorane, malu i veliku kongresnu salu, kazino, kao i podzemnu garažu sa 12 parking mesta.


Nikola Veljković
http://www.vrnjackenovine.net/


 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...
Hotelijerstvo
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. Januar 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...