Svečano otvoren prvi Hilton u Beogradu!

02. Mart 2018
Svečano otvoren prvi Hilton u Beogradu!
Svečano otvoren prvi Hilton u Beogradu!
Svečano otvoren prvi Hilton u Beogradu!
Svečano otvoren prvi Hilton u Beogradu!
Svečano otvoren prvi Hilton u Beogradu!
Svečano otvoren prvi Hilton u Beogradu!

Presecanjem vrpce, u Beogradu je 1. marta svečano otvoren prvi hotel Hilton u Srbiji, smešten na uglu Kralja Milana i Kralja Milutina, nedaleko od Trga Slavija.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade RS Ana Brnabić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ambasador SAD Kajl Skat, predstavnici kompanija Hilton i Belaga Management Belgrade, brojni ambasadori, predstavnici medija i ostale ugledne zvanice.

- Pre dve godine postavili smo kamen temeljac, a na mestu korova nastalo je ovo prelepo zdanje. Beograd sada ima 96 hotela i velika nam je čast što je među njima i čuveni Hilton - poručio je Siniša Mali.

Prisutnima se potom obratio predsednik Vučić, koji je, poželevši dobrodošlicu Hiltonu, citirao čuvenog Duška Radovića rečima: "Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu".

- Beograd je u januaru ove godine ostvario rast broja turista veći od 11 odsto, a noćenja za 19 odsto. Verujem da će se taj trend nastaviti, kako u broju turista, tako i po broju noćenja. To sve pokazuje da je Beograd postao drugačiji grad, da postaje suštinski svetska i evropska metropola - rekao je Vučić i dodao da je Hilton dragulj Beograda i da je njegovo otvaranje veliki uspeh i pobeda svih koji su na tome radili proteklih 18 meseci.

Kako je u svom obraćanju istakao potpredsednik kompanije Hilton za kontinentalnu Evropu Johem-Jan Šlajfer, ovo je prvi hotel ovog čuvenog brenda u Beogradu, ali i u Srbiji. On je dodao da Hilton trenutno ima hotele u 24 zemlje u Evropi i najavio da će beogradski Hilton prve goste primiti 8. marta.

Ovaj velelepni hotel sa osam spratova u svom sastavu ima 242 sobe, restoran internacionalne kuhinje “Two Kings”, bar i restoran azijske kuhinje “SkyLounge” i  spa & wellness centar “LivingWell Health Club”.

Restoran “Two Kings” dobio je ime kao omaž dvojici srpskih kraljeva - Milanu i Milutinu. U ponudi ovog restorana biće raznovrsna jela iz svih delova sveta, uključujući i srpske specijalitete. Zamišljen je kao prijatno i opuštajuće mesto gde će gosti moći da popiju kafu, doručkuju, ručaju, večeraju...

Bar i restoran “SkyLounge” nalazi se na poslednjem spratu zgrade hotela i namenjen je prevashodno ljubiteljima azijske kuhinje, ali i svima koji su željni dobrog provoda, jer će restoran imati zanimljiv muzički program.

“LivingWell Health Club”, spa i fitness kutak, imaće takođe sjajnu ponudu, po mnogo čemu jedinstvenu u Srbiji. Posetioci će moći da isprobaju hamam, bio saunu, Carribbean shower i Cambala shower, kao i Thermal bath i LivingWell lounge - mesto za relaksaciju i opuštanje.

Na izgradni hotela krporaciji Hilton u Srbiji partner je bila beogradska kompanija Belaga Management Company, a glavni izvođač radova je kompanija Ex ing b&p.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...
Hotelijerstvo
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. Januar 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...