Svečano otvoren hotel Sheraton u Novom Sadu

01. Jun 2018
Svečano otvoren hotel Sheraton u Novom Sadu
Svečano otvoren hotel Sheraton u Novom Sadu
Svečano otvoren hotel Sheraton u Novom Sadu
Svečano otvoren hotel Sheraton u Novom Sadu
Svečano otvoren hotel Sheraton u Novom Sadu
Svečano otvoren hotel Sheraton u Novom Sadu

Svečana proslava povodom otvaranja prvog Sheratona u Srbiji upriličena je u četvrtak, 31. maja u ovom hotelu u Novom Sadu.

Sheraton Novi Sad investicija je kompanije MK Group, a hotel posluje pod franšizom najveće hotelske korporacije na svetu – Marriott International, sa više od 6.200 hotela širom planete i portfolijom od 30 brendova.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na otvaranju Sheratona izjavila da sa ovakvim hotelom Novi Sad postaje još jači turistički, kongresni i kulturni centar naše zemlje.

- Sheraton je pozivnica u Novi Sad i Srbiju. On je dokaz da ovde uspevaju i svetski brendovi i da je naša zemlja dobra destinacija za biznis, da je ovde moguće napraviti profit i imati izvesnu poslovnu perspektivu. Srbija je postala poželjno mesto u koje vredi doći i koje treba videti i osetiti – navela je Brnabić.

U ime celog tima hotela Sheraton i zaposlenih MK Grupe dobrodošlicu je prisutnima poželeo predsednik ove kompanije Miodrag Kostić. On je naveo da je MK Group u novosadski Sheraton uložila 15 miliona evra i obezbedila 120 novih radnih mesta.

Kostić je podsetio i da je ova kompanija u poslednjih 20 godina u Srbiji investirala više od milijardu evra i da ima u planu dodatne investicije u hotelijerstvo našeg regiona.

- Strast koju smo uneli u hotelski biznis i turizam pokretački je motiv da u svim našim hotelima obezbedimo vrhunsku uslugu, od Kopaonika, preko Beograda, Budve, Portoroža i Istre, a od danas i u Novom Sadu. Posvećenost najvišem kvalitetu i činjenica da pod našim okriljem posluju dva svetska brenda – Kempinski i Sheraton, dovele su do toga da smo već sada prepoznati kao regionalni lider u hotelijerstvu i turizmu u celini – poručio je Kostić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je značaj dolaska prvog međunarodnog hotelskog brenda u ovaj grad, imajući u vidu činjenicu da je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. godine.

- Novi Sad je dugo čekao da dobije hotel ovakve kategorije, sadržaja i kapaciteta. Koliko je dobra odluka da kompanija MK Group otvori ovaj hotel, potvrđuje činjenica da je Novi Sad u prvom tromesečju 2018. godine ostvario 36,6% više noćenja nego u istom periodu 2017. godine, a još bolji rezultati ostvareni su u aprilu i maju, zahvaljujući sportskim takmičenjima i Poljoprivrednom sajmu – kazao je Vučević.

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović je otkrio da je, povodom otvaranja hotela Sheraton, MK Grupa donirala 8 miliona dinara za nabavku prateće opreme za magnetnu rezonancu koju je Pokrajinska vlada nabavila za potrebe Dečje bolnice u Novom Sadu.

Proslavi povodom svečanog otvaranja hotela Sheraton u Novom Sadu prisustvovali su gosti iz elitnih krugova poslovne javnosti i brojne zvanice iz javnog života. Domaćini su za ovu priliku priredili spektakularan događaj kakav dolikuje povodu, a izvanredan nastup ekscentričnog Studia Alektik i maestralne izvedbe šefa kuhinje, ostavili su u pozitivnom raspoloženju gotovo 500 gostiju.

Podsetimo, hotel Sheraton Novi Sad ima četiri zvezdice i poseduje 150 superior soba, od čega devet apartmana i jedan predsednički. U sklopu hotela nalazi se i „a la carte“ restoran, kao i Wine&Tapas Bar, šest konferencijskih sala, spa i wellness centar, te klub sobe i klub lounge sa posebnim benefitima za članove loyalty kluba Sheraton.

B.B.O.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...