Svečano otvoren hotel "Radisson Blu Old Mill"!

26. Mart 2015
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo

Uz prisustvo više od hiljadu uglednih gostiju iz zemlje i inostranstva, među kojima su bile brojne ličnosti iz javnog života, državni zvaničnici, poslovni ljudi i predstavnici medija, u sredu 25. marta 2015. godine, glamurozno je otvoren beogradski hotel "Radisson Blu Old Mill".

Gala otvaranju hotela prisustvovao je i premijer Aleksandar Vučić, koji se zahvalio osnivaču i direktoru "Soravia" grupe, Haneu Soraviji, kao i EBRD i Erste banci na ovoj investiciji. Premijer ih je zamolio da nastave ulaganja u našu zemlju i da veruje da će da ostvare profit.

- Imaćete podršku i grada Beograda i Vlade Srbije – poručio je Vučić.

On se zahvalio Soraviji što i u Austriji i na svakom drugom mestu lepo i pohvalno govori o Srbiji i da će to Srbija umeti da ceni.

- Dobro došli ste u Srbiju. Uveren sam da ćete dosta zaraditi, a da će građani Beograda i Srbije najviše da dobiju – zaključio je premijer.

Soravia, koji se gostima obratio na srpskom jeziku, posebno se zahvalio Vladi Srbije i upravi grada Beograda što su omogućili da se realizuje ova investicija. Prema njegovim rečima, imali su velikih problema kada su hteli da realizuju ideju da investiraju u Srbiju i da je to bilo veoma teško dok nije došla nova vlada, koja im je mnogo pomogla da ono što su zamislili i ostvare.

- Šaljemo i jasnu poruku da verujemo u prosperitet Srbije i njenog glavnog grada Beograda – istakao je Soravija.

On je rekao da hotel predstavlja spoj novog stila i tradicije i da je veoma ponosan na ono što je izgrađeno.

Ovaj prvi dizajn-hotel u gradu, koji odražava autentični ambijent Starog mlina, predstavio se kao jedan od aduta turističke ponude Beograda i idealno mesto za sastanke i poslovne događaje.

Kao investicija od 55 miliona evra, "Radisson Blu Old Mill Beograd" predstavlja tzv. fokus hotel u okviru "Carlson Rezidor Hotel Grupe", jedne od najvećih hotelskih kompanija u svetu. Ovaj hotel svojim posetiocima predstavlja jedinstvenu priču, asocirajući kroz dizajn enterijera na zdanje starog mlina, kao i na simbole Beograda i njegovih dveju reka.

- U ovom trenutku, Beograd je jedna od najatraktivnijih poslovnih destinacija u regionu i mi smo oduševljeni perspektivom koju nudi ovaj grad, prvenstveno okrenut ključnim evropskim i regionalnim tržištima. Naši stalni gosti već poznaju brend "Radisson Blu", a mi želimo da privučemo i što više novih posetilaca, za koje verujemo da će prepoznati naš izvorni koncept i nastojanje da zadovoljimo potrebe i očekivanja svakog našeg gosta. Beograd je stekao reputaciju "nove prestonice urbane i šik zabave", kao grad koji živi 24 sata dnevno, i mi smo veoma ponosni što smo deo ove atmosfere – poručio je Thomas Swieca, direktor ovog novootvorenog hotela.

"Radisson Blu Old Mill" je specijalizovan u pružanju usluga za poslovne klijente. Raspolaže sa 236 hotelskih soba, uključujući i 14 apartmana, moderan konferencijski centar i druge pogodnosti hotela visoke klase. Ovo je prvi hotel u Srbiji kome je dodeljen ekološki sertifikat "Zeleni ključ" za promovisanje održivog turizma, što predstavlja još jedan novitet na našem tržištu.

Hotelski restoran i bar, pod nazivom OMB Larder plus Lounge, predstavljaju srpsku kulinarsku tradiciju. U ponudi je bogat meni, na kome su specijaliteti pripremljeni od svežih proizvoda nabavljenih od lokalnih proizvođača. Poseban pristup u pripremi tradicionalnih srpskih jela je zasnovan na kreativnim tehnikama modernističke kuhinje, što je potpuna novina u našem gradu.

Foto: Tanjug / Radisson

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...