Svečano otvoren hotel "Radisson Blu Old Mill"!

26. Mart 2015
Svečano otvoren hotel 'Radisson Blu Old Mill'!
Svečano otvoren hotel 'Radisson Blu Old Mill'!
Svečano otvoren hotel 'Radisson Blu Old Mill'!
Svečano otvoren hotel 'Radisson Blu Old Mill'!
Svečano otvoren hotel 'Radisson Blu Old Mill'!
Svečano otvoren hotel 'Radisson Blu Old Mill'!
Svečano otvoren hotel 'Radisson Blu Old Mill'!
Svečano otvoren hotel 'Radisson Blu Old Mill'!
Svečano otvoren hotel 'Radisson Blu Old Mill'!

Uz prisustvo više od hiljadu uglednih gostiju iz zemlje i inostranstva, među kojima su bile brojne ličnosti iz javnog života, državni zvaničnici, poslovni ljudi i predstavnici medija, u sredu 25. marta 2015. godine, glamurozno je otvoren beogradski hotel "Radisson Blu Old Mill".

Gala otvaranju hotela prisustvovao je i premijer Aleksandar Vučić, koji se zahvalio osnivaču i direktoru "Soravia" grupe, Haneu Soraviji, kao i EBRD i Erste banci na ovoj investiciji. Premijer ih je zamolio da nastave ulaganja u našu zemlju i da veruje da će da ostvare profit.

- Imaćete podršku i grada Beograda i Vlade Srbije – poručio je Vučić.

On se zahvalio Soraviji što i u Austriji i na svakom drugom mestu lepo i pohvalno govori o Srbiji i da će to Srbija umeti da ceni.

- Dobro došli ste u Srbiju. Uveren sam da ćete dosta zaraditi, a da će građani Beograda i Srbije najviše da dobiju – zaključio je premijer.

Soravia, koji se gostima obratio na srpskom jeziku, posebno se zahvalio Vladi Srbije i upravi grada Beograda što su omogućili da se realizuje ova investicija. Prema njegovim rečima, imali su velikih problema kada su hteli da realizuju ideju da investiraju u Srbiju i da je to bilo veoma teško dok nije došla nova vlada, koja im je mnogo pomogla da ono što su zamislili i ostvare.

- Šaljemo i jasnu poruku da verujemo u prosperitet Srbije i njenog glavnog grada Beograda – istakao je Soravija.

On je rekao da hotel predstavlja spoj novog stila i tradicije i da je veoma ponosan na ono što je izgrađeno.

Ovaj prvi dizajn-hotel u gradu, koji odražava autentični ambijent Starog mlina, predstavio se kao jedan od aduta turističke ponude Beograda i idealno mesto za sastanke i poslovne događaje.

Kao investicija od 55 miliona evra, "Radisson Blu Old Mill Beograd" predstavlja tzv. fokus hotel u okviru "Carlson Rezidor Hotel Grupe", jedne od najvećih hotelskih kompanija u svetu. Ovaj hotel svojim posetiocima predstavlja jedinstvenu priču, asocirajući kroz dizajn enterijera na zdanje starog mlina, kao i na simbole Beograda i njegovih dveju reka.

- U ovom trenutku, Beograd je jedna od najatraktivnijih poslovnih destinacija u regionu i mi smo oduševljeni perspektivom koju nudi ovaj grad, prvenstveno okrenut ključnim evropskim i regionalnim tržištima. Naši stalni gosti već poznaju brend "Radisson Blu", a mi želimo da privučemo i što više novih posetilaca, za koje verujemo da će prepoznati naš izvorni koncept i nastojanje da zadovoljimo potrebe i očekivanja svakog našeg gosta. Beograd je stekao reputaciju "nove prestonice urbane i šik zabave", kao grad koji živi 24 sata dnevno, i mi smo veoma ponosni što smo deo ove atmosfere – poručio je Thomas Swieca, direktor ovog novootvorenog hotela.

"Radisson Blu Old Mill" je specijalizovan u pružanju usluga za poslovne klijente. Raspolaže sa 236 hotelskih soba, uključujući i 14 apartmana, moderan konferencijski centar i druge pogodnosti hotela visoke klase. Ovo je prvi hotel u Srbiji kome je dodeljen ekološki sertifikat "Zeleni ključ" za promovisanje održivog turizma, što predstavlja još jedan novitet na našem tržištu.

Hotelski restoran i bar, pod nazivom OMB Larder plus Lounge, predstavljaju srpsku kulinarsku tradiciju. U ponudi je bogat meni, na kome su specijaliteti pripremljeni od svežih proizvoda nabavljenih od lokalnih proizvođača. Poseban pristup u pripremi tradicionalnih srpskih jela je zasnovan na kreativnim tehnikama modernističke kuhinje, što je potpuna novina u našem gradu.

Foto: Tanjug / Radisson

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Srbi više nisu najbrojniji gosti u crnogorskim hotelima
15. Jul 2019
U Crnoj Gori, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, boravi skoro 140.000 turista....
Hotelijerstvo
Crna Gora: Novi hotel Casa del Mare - Mediterraneo
12. Jul 2019
Nakon godinu i po intenzivnih radova, te investiranih preko 2 miliona evra, jedina hotelska...
Hotelijerstvo
Saznajte više o prvom inkluzivnom hotelu u Srbiji - Hotel
12. Jul 2019
Inkluzivni hotel i restoran "Vrabac“ je inovativni alat za socijalnu inkluziju,...
Hotelijerstvo
Crna Gora dobila luksuzan hotel na Svetom Stefanu
12. Jul 2019
Villa Geba, novi butik hotel premium kvaliteta i sa 5 zvezdica otvoren je na Svetom Stefanu....