Svečano otvaranje "THE ROOM" performans prostora u "Radisson"-u

13. Maj 2016
Svečano otvaranje 'THE ROOM' performans prostora u 'Radisson'-u
Svečano otvaranje 'THE ROOM' performans prostora u 'Radisson'-u
Svečano otvaranje 'THE ROOM' performans prostora u 'Radisson'-u
Svečano otvaranje 'THE ROOM' performans prostora u 'Radisson'-u

Svečano otvaranje "THE ROOM" performans prostora u okviru "Radisson Blu Artist Residency" programa, održaće se 19. maja 2016. godine, kada će se premijerno predstaviti svetski priznata umetnica Marta Jovanović, radom "Pillow Talk" koji je izvela u galeriji Bosi Contemporary u Njujorku.

Hotel "Radisson Blu Old Mill" je početkom godine u saradnji sa Martom Jovanović pokrenuo program "Radisson Blu Artist Residency", kada je predstavljen kao umetnička rezidencija u kojoj će renomirani umetnici iz zemlje i sveta živeti, stvarati i demonstrirati umetničke radove proizašle iz ovog iskustva u samom hotelu.

Otvaranje prvog "THE ROOM" alternativnog performans prostora u hotelskoj sobi, predstavlja najnoviji poduhvat umetničke rezidencije.

Marta Jovanović, dobitnica nagrade „Roma Kapitale“ za umetničko dostignuće u Italiji 2012, nakon brojnih samostalnih izložbi, provokativnih performansa u inostranstvu i internacionalnih bijenala, svečano će otvoriti novi prostor za umetnički rad i Beograđanima po prvi put nakon Njujorka predstaviti svoj prepoznatljiv ‘Pillow Talk’ performans, ovog puta ekskluzivno u saradnji sa lokalnim umetnicima.

Brojni ovdašnji ljubitelji umetnosti imaće priliku da svakog dana od 19. do 31. maja posete "THE ROOM" performans prostor i umetnike u sobi sa kojima će učestvovati u intimnom, interaktivnom dijalogu u krevetu.

"Pillow Talk" performans treba da predstavi čist i emotivan trenutak u kojem sagovorici dele svoje tajne i prodiru u dušu, gde ne postoje granice i ne postoji briga da li će nas osoba sa kojom delimo jastuk suditi ili kritikovati.

Serija programskih aktivnosti koje će se dešavati u "THE ROOM" alternativnom performans prostoru takođe će biti direktno prenošena putem onlajn platforme Galerije 12 HUB za lokalnu i međunarodnu publiku.

Uz podršku Galerije 12 HUB započeta je saradnja sa Telenor Fondacijom u okviru koje će biti unapređena onlajn platforma galerije koja treba da omogući intenzivnu internet aktivnost u realizaciji onlajn izložbi, prezentaciji domaćih umetnika na međunarodnoj sceni, ali i u digitalizaciji i arhiviranju savremene umetničke produkcije.

Hotel "Radisson Blu Old Mill", realizacijom Artist Residency projekta, ima za cilj da doprinese razvoju srpske umetničke scene, da upozna svetske umetnike sa Beogradom, srpskim narodom i kulturom, kao i da postane podsticaj novih saradnji umetnika i institucija u budućnosti.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...