Sve što hotelijeri treba da znaju o benefitima i korišćenju ChatGPT-a

24. April 2023
Image by Alexandra_Koch from Pixabay
Image by Alexandra_Koch from Pixabay

Od kako je ChatGPT pokrenut u novembru 2022. godine, hotelska industrija je obilato počela da koristi tehnologiju veštačke inteligencije kako bi se olakšala komunikacija sa gostima, ubrzala usluga, te unapredilo iskustvo gostiju.

Šta je zapravo ChatGPT? U pitanju je otvoren pristup veštačkoj inteligenciji koja koristi kombinaciju NLP-a i mašinskog učenja kako bi pružio korisnicima personalizovano iskustvo tokom interakcije sa chatbot-om. Drugim rečima, to je platforma kreirana da generiše odgovore/tekst, a na vama je samo da postavite pitanje ili unesete željene smernice za neki tekst, navodi se na portalu eHotelier.

Format dijaloga omogućava ChatGPT-u da odgovara na pitanja, daje informacije, ispravi se ukoliko pogreši i odbije neprimeren zahtev. Osim toga, koristi se i za brzo generisanje sadržaja za vebsajt ili u marketinške svrhe.

Benefiti korišćenja ChatGPT-a

1. Istraživanje – alatka za istraživanje i prikupljanje sadržaja iz raznih izvora, pomaže hotelijerima da osmisle doslednu marketing strategiju, koristeći koristan sadržaj.
2. Brzi odgovori – daje brze i tačne odgovore na upite klijenata, pružajući mogućnost u vidu više slobodnog vremena agentima prodaje da se fokusiraju na kompleksije i drugačije upite i zadatke.
3. Kreira sadržaj – ukoliko se bavite marketingom, ova alatka može biti vrlo korisna jer osmišljava sadržaj na osnovu vaših potreba i preferencija, a vaše je samo mu pružite ključne reči.

Kako hotelijeri mogu da koriste ovu alatku?

ChatGPT se već dokazao kao efikasan alat za kreiranje privlačnog marketing sadržaja koji se obraća ciljnoj grupi i utiče na prodaju.

1. Poboljšava iskustvo gostiju
Pruža personalizovanu uslugu i automatske odgovore na česta pitanja. Stoga ChatGPT, olakšava poslovanje, smanjuje troškove i utiče na zadovoljstvo kupaca. Hoteli mogu da obezbede automatizovanu uslugu 24/7, bez potrebe da se oslanjaju na radnu snagu. Tako štede vreme ali i novac koji bi potrošili za zaposlenje dodatne radne snage i obuke osoblja koje se bavi pružanjem usluga. Dalje, napredan algoritam omogućava da ChatGPT brže i tačnije shvata zahteve gostiju, pružajući gostima bolje iskustvo.

2. Generiše opise soba za hotelski vebsajt
Ukoliko se mučite da napišete privlačne opise soba koje će privući goste, pitajte ChatGPT da vam predoči nekoliko primera. Možete koristiti te generisane primere ili slogane za svoj vebsajt i privući goste da bukiraju.

3. Pruža osnovne SEO savete, kao što su istraživanje ključnih reči, optimizacija sajta, postavljanje naloga na društvenim mrežama...

4. Pronađite popularne online kanale da ulistate svoj hotel
Ukoliko pitate ChatGPT “Na koje online kanale bi trebalo da ulistam svoj hotel da bi povećao procenat bukiranja?”, uputiće vas na najpopularnije online travel sajtove, metasearch engines, GoogleMyBusiness i platforme na društvenim mrežama.

Kako se koristi ChatGPT? Veoma jednostavno. Otvorite svoj nalog na https://chat.openai.com/auth/login.
Unesete zahteve ili upute i ChatGPT će vam pružuti odgovore. Proučite, i po potrebi izmenite odgovor kako biste osigurali da bude tačan i relevantan.

Izvor: eHotelier

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Najavljen početak izgradnje Rehabilitacionog centra u Ovčar Banji
01. Jun 2023
Revitalizacija Ovčar Banje biće nastavljena ove godine, najavio je gradonačelnik Čačka...
Hotelijerstvo
Hyatt Regency Kotor Bay Resort najavljuje zvanično otvaranje 1. juna
25. Maj 2023
Kompanija Krolbay i hotelska grupa Hyatt Hotels Corporation najavljuju zvanično otvaranje...
Hotelijerstvo
Na Kopaoniku u planu novi hotel sa 4 zvezdice
17. Maj 2023
Opština Raška izložila je na rani javni uvid plan detaljne regulacije prostorne...
Hotelijerstvo
Zavirite u hotel koji pojmu luksuz daje novo značenje
16. Maj 2023
Komfor prilagođen svačijem ukusu - ovde ćete moći da izaberete sobu po svom ukusu...