Svašta nešto o hotelima (IV)

25. Novembar 2020
Foto: Arhiva, hotel Vincci Capitol, Madrid
Foto: Arhiva, hotel Vincci Capitol, Madrid

Ah, ti gosti!

Osoblje hotela Vincci Capitol u španskom glavnom gradu pričaju da se gosti često ponašaju vrlo zanimljivo. Na primer:
Jedno veče gost se na recepciji pojavio potpuno nag. Naime, vrata njegove sobe su se zalupila za njim i on je ostao u hodniku go kao od majke rođen! Recepcioneri su mu pozajmili kišni mantil kako bi se dostojanstveno vratio u svoju sobu!
Jednom prilikom, u lobiju hotela pojavio se gost iz poslovne grupe, noseći u rukama svoj jastuk i pokrivač. Udobno se smestio na veliku sofu i, sa suzama u očima, zamolio da ostane u lobiju jer više ne može da podnese snažno hrkanje svog cimera. Naravno, izašli su mu u susret: pronašli su mirnu sobu gde je mogao da se ispava pred važan poslovni sastanak.
Dan koji neće zaboraviti u hotelu Vincci Capitol je onaj kada je gost ostavio svoju ženu da ga čeka na recepciji dok on doveze automobil s parkinga. Sirota žena je čekala i čekala. Posle sat vremena muž joj se javio. Nalazio se na nekoliko kilometara od hotela. On je jednostavno zaboravio da dođe po nju!

HOTEL RIZ, London
Kako je sniman „Notting hill“

Ritz 2.jpgFoto: Arhiva

Život knjižara Vila Takera(Hju Grant) iznenada se promenio kada je u njegovu radnju ušetala slavna američka glumica Ana Skot (Džulija Roberts). Filmski radenici su smatrali da je hotel, s obzirom da je „Riz“ britanska ikona, u potpunosti odgovarao temi filma. Snimano je ispred hotela, na recepciji, na glavnom stepeništu, u apartmanu „Trafalgar“. U sceni u kojoj Vil – Hju Grant pita gde je Ana, bilo je potrebno da se o tavanicu okači veliko ogledalo da bi se izbegao odraz cele snimateljske ekipe.
Tokom snimanja Džulija Roberts i Hju Grant odseli su u hotelu. Svi gosti (uglavnom bogataši) koji su se u trenutku snimanja zatekli u hotelu učestvovali su u snimanju kao statisti! Takođe i noćni portir hotela Rej Levert i portir u holu Majkl de Rozar koga svi gosti pozanaju jer u hotelu radi više od 30 godina. Kada je film „Notting Hill“ počeo da se prikazuje stigle su mu stotine čestitki sa svih strana sveta!
U trenutku snimanja na ploči recepcije nalazila su se samo tri telefonska aparata. Da bi filmskoj ekipi omogućila prijatan rad, hotelska uprava je preusmerila dve veze. Samo je jedna ostala za goste hotela. Jedan uporan gost je zvao nekoliko puta. Prvi put da pitao da li imaju metro liniju (bogataš koji se vozi metrom!?) kako bi stigao do robne kuće Harods; drugi put je zvao da pita koja autobuska linija ide do Harodsa, a treći put je pitao koliko košta taksi do Harodsa. Sirota filmska ekipa morala je, zbog zvonjave ovog telefona, izgubivši koncentraciju, 14 puta da snima istu scenu!  


HOTEL PIERRE, NJujork
Stari glamur „Velike jabuke“

The_Pierre_1.jpgFoto: Arhiva

Čuveni hotel Pierre igrao je nebrojeno puta glavnu ulogu u filmovima i tv emisijama. Od klasika tu je snimana „Ljubavna priča“ s Ali MkGrou i Rajanom O'Nilom 1970. godine, zatim film „Prvi ženski klub“(scena na terasi apartmana „Getty“) u kojoj se pojavljuje Stokard Čening (tv serija „Mash“), „Sopranovi“ i „Momci s Medisona“. Pierre je stari glamur Njujorka.
Iako se ni u jednoj sceni ne spominje u filmu „Miris žene“, u njemu je snimljena jedna od najlepših filmskih scena u kojoj Al Paćino igra tango s Gabrijelom Anvar. Tokom trodnevnog snimanja scene, banket sala „Cotillon“ pretvorena je u restoran. Novi zidovi, stolovi, zelenilo, a tu su bili i nov maitre d'hotel, muzička grupa...Režiser Martin Brest sam je izabrao ovo mesto, impresioniran postojećim prostorom s dva balkona i ogromnim prozorima koji gledaju na Centralni park.
Jedan od članova osoblja seća se da je Al Paćino, koji u filmu igra slepog čoveka, i posle završetka snimljenih scena nastavljao da hoda uz pomoć belog štapa!
 

Autor: Jelena Kaličanin

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Novi šef kuhinje hotela Ramonda - Dragan Karađinović: Ovo nije posao, to je ljubav
14. Septembar 2021
U rtanjskom hotelu Ramonda ovog leta bilo je, kao i obično, prepuno zadovoljnih gostiju koji...
Hotelijerstvo
Michelin-ova zvezdica zasijala u restoranu Alfred Keller, u Boutique Hotelu Alhambra u Malom Lošinju
09. Septembar 2021
Restoran Alfred Keller u sastavu jednog od top 10 hotela u Evropi - Boutique Hotela Alhambra,...
Hotelijerstvo
Bil Gejts u HOTELSKOM BIZNISU: Sklopio unosan posao vredan 2,2 MLRD USD
09. Septembar 2021
Kompanija Bila Gejtsa platiće kompaniji saudijskog milijardera princa Alwaleeda bin-Talala 2,2...
Hotelijerstvo
Ekskluzivno: U Hotelu Izvor formiran WELLNESS KLUB
08. Septembar 2021
Kako bi nagradili višegodišnju lojalnost svojih gostiju i redovno...