SB "Merkur" gradi bolnicu sa četiri zvezdice - Otvaranje na proleće 2017.

29. Februar 2016
SB 'Merkur' gradi bolnicu sa četiri zvezdice - Otvaranje na proleće 2017.

Februar mecec obeležio je početak radova na ostvarivanju još jednog velikog projekta SB "Merkur" koji se ogleda u otvaranju novog objekta u Vrnjačkoj Banji - bolnice „Romanija“ sa četiri zvezdice. Prema prvim procenama, vrednost investicije je oko 300 miliona dinara, ne računajući vrednost opreme koja će biti ugrađena u sam objekat.

“Romanija” će biti prva bolnica u Srbiji u kojoj će komercijalni gosti moći da dobiju vrhunsku medicinsku uslugu, a da pritom uživaju u komforu kao u hotelu sa 4 zvezdice i luksuznom spa rizortu.

Prva faza rekonstrukcije započeta je 17. februara i uključuje grube radove. Pored rušenja i raščišćavanja terena u ovoj fazi vrše se i radovi na izvođenju bušotine u krugu samog objekta, kako bi gosti u “Romaniji” mogli da koriste mineralnu vodu, i to na svim nivoima - od pića do otvorenog i zatvorenog bazena. Druga faza uključuje završne radove i opremanje objekta.

Realizacija projekta trajaće godinu dana i nezvanično otvaranje ovog luksuznog objekta treba očekivati na proleće 2017. godine.

Pored rekonstrukcije postojeće zgrade, biće izgrađen i novi objekat, tako da će ukupna površina iznositi oko 3.500 m2. Kapacitet je 75 ležajeva sa mogućnošću proširenja do 85 ležajeva, uz medicinski blok i moderan Spa centar sa otvorenim i zatvorenim bazenom. Objekat će imati i svoju konferencijsku salu, restoran i kuhinju po HACCP standardima, kao i dodatne pomoćne prostorije.

- Ideja o rekonstrukciji ovog objekta postoji duži vremenski period. Početak realizacije je bio uslovljen pripremom neophodne dokumentacije i planskih aktivnosti. Ovo će biti još jedan korak ka ostvarivanju vizije i kreiranja liderske pozicije u pružanju medicinskih i ugostiteljskih usluga, kako na teritoriji Republike Srbije, tako i šire - ističu iz SB "Merkur".

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...