Sarajevo dobija svoj prvi Hilton

04. Oktobar 2017

Fatih Kol, turski investitor koji stoji iza projekta gradnje luksuznog hotela u centru Sarajeva, rekao je za Klix.ba da će 2019. godine glavni grad BiH dobiti prvi Hilton.

Ono što je do sada kočilo projekat gradnje hotela na mestu bivše zgrade Feroelektra, a koji je najavljen još prošle godine, jeste komplikovana birokratija i pribavljanje dozvola u Bosni i Hercegovini.

- Dobijanje dozvola je bilo teško, a pre 30-ak dana dobili smo urbanističku saglasnost nakon čekanja od 2,5 godine - rekao je investitor Fatih Kol.

Kako je objasnio, radovi bi trebalo da traju godinu i po, s tim da lokacija zbog svoje istorijske važnosti ne omogućava regularnu brzinu gradnje.

- Lokacija je važna, u blizini žive ljudi, a tu je i Katedrala. Zbog toga moramo da pazimo i radimo polako. Za šest meseci izaći ćemo na nivo ulice, a kasnije sledi lakši deo gradnje. Trenutno se vrši kopanje do dubine od 12 metara, odnosno na tri etaže koje će činiti parking. Gabariti zgrade odgovaraće starim dimenzijama objekta iz perioda Austrougarske - rekao je Kol, podsetivši da se i spoljni izgled zgrade vraća u pređašnje stanje.

Kol je rekao da će na gradnji objekta biti angažovane samo firme iz Bosne i Hercegovine, ali da je posao uređenja enterijera rezervisan za turske kompanije.

Kako je objasnio, gotovo je sigurno da će hotel nositi franšizu Hiltona.

- Ostalo je još nešto da dogovorimo, ali i Hilton i ja želimo da se ovde otvori - Hilton. U ovom gradu postoje mnogi hoteli, hosteli, guest houses, ali ne i luksuzni hoteli. Investicija iznosi između 10 i 13 miliona evra, i ja želim da otvorim prvi pravi luksuzni hotel u Sarajevu. Planiramo manji broj soba - 56, ali one će biti prostrane. Naravno, zbog toga cene soba neće biti na nivou standardnih cena u gradu - zaključio je turski investitor.

Izvor: Klix.ba

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...