RateHawk pokreće novu tehnologiju plaćanja rezervacija

22. Mart 2022
Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

RateHawk.com, onlajn sistem za rezervisanje hotela, avio-karata i transfera za turističke profesionalce, pokrenuo je novi način plaćanja. Partneri RateHawk-a sada mogu da plaćaju usluge putovanja karticom klijenta u toku samog rezervisanja ili slanjem linka za plaćanje klijentu.

Mogućnost plaćanja rezervacija karticom klijenta, sa provizijom agenta uključenom u cenu, ranije je bila dostupna partnerima samo na zahtev. Plaćanje se može izvršiti na dva načina: partner može uneti podatke o kartici klijenta tokom same rezervacije ili kreirati link za plaćanje i poslati ga klijentu na način koji mu najviše odgovara, na primer mejlom, putem SMS-a ili putem društvenih mreža. U tom slučaju, klijent jednostavno treba da sledi link i izvrši plaćanje svojom karticom a ceo proces se obavlja na daljinu.

Plaćanje putem linka posebno je korisno kada klijent želi da plati svojom karticom, a partner nema terminal za plaćanje. Osim toga, novi način plaćanja u velikoj meri pojednostavljuje komunikaciju između agenta i klijenta ako se oni nalaze u različitim delovima sveta. Nije neophodno da se agent i klijent sastanu u kancelariji da bi izvršili uplatu, a to znači da posao može da se obavlja sa bilo kog mesta na svetu. Štaviše, korišćenje linkova za plaćanje omogućava agentu da posluje u bilo kom epidemiološkom okruženju. Ovo je bezbedan način plaćanja, bez fizičkog kontakta između dveju strana.

RateHawk je inovativna B2B rezervaciona platforma, razvijena od strane američke kompanije Emerging Travel Group-e, koja nudi hotele, avio-karte, transfere, iznajmljivanje vozila i ostale usluge vezane za putovanja.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...