Prvi onlajn skup Udruženja osiguravača Srbije na dan desetogodišnjeg jubileja hotela „Izvor“

28. Novembar 2020
Fotografija Ivana Adamovića recepcionara, na prigodnim plakatima povodom desetogodišnjice rada hotela
Fotografija Ivana Adamovića recepcionara, na prigodnim plakatima povodom desetogodišnjice rada hotela

Četvrta manifestacija „Dani osiguranja Srbije“, u organizaciji Udruženja osiguravača Srbije, prvi put održana u onlajn informatičkom okruženju u hotelu „Izvor“, i to baš 26. novembra, na dan desetogodišnjeg jubileja rada hotela „Izvor“ (26. novembar 2010 – 26. novembar 2020).

Na sva tri prethodna skupa Udruženja osiguravača Srbije, održana od 2017 – 2019. godine, bilo je oko 200 učesnika iz zemlje i inostranstva. Sudeći po najavama iz tri domaće i 17 inostranih osiguravajućih kuća, koje posluju u Srbiji, ove godine bilo bi najviše učesnika. Nažalost, galopirajuća pandemija nametnula je primenjivanje svih propisanih epidemioloških mera, pa je bilo moguće učešće samo posredstvom savremene informatičke opreme i interneta.

O rezultatima poslovanja osiguravajućih kuća u Srbiji u ovoj godini, kao i o angažovanju domaćih i inostranih osiguravača u prikupljanju finansijskih sredstava za nabavku opreme za zdravstveni sistem Republike Srbije i planovima rada u narednom periodu na konferenciji za novinare, održanoj 26. novembra u hotelu „Izvor“, govorio je Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije.

Evo šta je on rekao povodom desete godišnjice rada i poslovanja hotela „Izvor“ (26. novembar 2010 – 26. novembar 2020), posle završene rekonstrukcije i dogradnje koja je počela 1. novembra 2003. godine i okončana 26. novembra 2010. godine: -Naše četvrte „Dane osiguranja Srbije“ ove godine smo prvi put organizovali bez fizičkog prisustva učesnika, a našu prvu onlajn konferenciju 26. novembra priredili smo baš na dan lepog jubileja hotela „Izvor“, sa kojim Udruženje osiguravača Srbije ima izuzetno uspešnu saradnju, povodom obeležavanja deset godina rada hotela „Izvor“. Upućujem vlasniku hotela „Izvor“ gospodinu Miroljubu Aleksiću i svima zaposlenima u hotelu „Izvor“ iskrene čestitke na dosadašnjim rezultatima i želim nove uspehe u narednom periodu, uprkos pandemiji koja je najviše pogodila upravo hotelijerstvo kao najvažniji deo turizma.

Posle najuspešnije privatizacije u hotelijerstvu na području Istočne Evrope (aukcija održana 31. jula 2003), jer se nikada i nigde tokom tranzicije nije desilo da kupac investira 33.000 odsto više finansijskih sredstava od ugovorenog iznosa, hotel „Izvor“ je dobio najviša domaća i međunarodna priznanja za uspešan rad u protekloj deceniji. Sadržaje hotela „Izvor“ u minulih deset godina koristilo je oko milion gostiju.

Tokom rekonstrukcije i dogradnje hotela „Izvor“ udvostručena je kvadratura starog hotela i uređen kompleks na devet hektara, uz izgradnju potrebne infrastrukture od koje imaju korist ne samo škole i građani u susedstvu, već i svi građani Aranđelovca, jer je izgrađen i 20kw vod iz trafo-stanice u Bukoviku do „Izvora“, čime je omogućeno pouzdano snabdevanje grada iz još jednog pravca, a izgrađen je i novi magistralni vodovod za snabdevanje pitkom vodom, zacevljen deo Saramandića potoka i izgrađena javna saobraćajnica i pešačka staza od parka do škola.

Vrata prvim gostima „Izvora“ su otvorena 26. novembra 2010. godine, radi održavanja međunarodnog skupa u organizaciji asocijacije „European Kettle Club“, koja okuplja prestižne proizvođače u oblasti konditorske industrije. Tom prilikom je „Pioniru“ uručena nagrada kao najboljem proizvođaču za 2010. godinu, a za najboljeg menadžera u konditorskoj industriji proglašen je Miroljub Aleksić.

Posle deset godina od početka rada hotela „Izvor“ formiran je prvi korporativni hotelski lanac u Srbiji „A HOTELI“, u čijem sastavu posluje još pet hotela najviših kategorija: „Tornik“ na Zlatiboru, „Sloboda“ u Šapcu, „Master“ u Novom Sadu, „Slatina“ i „Park“ u Vrnjačkoj banji“.

Prema kupoprodajnom ugovoru iz 2012, ove godine je trebalo da bude završena rekonstrukcija hotela „Staro zdanje“ i „Šumadija“ i izgrađen novi hotel – depandans „Izvora“. Nažalost, zato što opština Aranđelovac nije stvorila uslove za realizaciju investicije, ugovor je raskinut 2016. godine.

Izvor: eStvarnost

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...