Promovišite hotel kao Holivud filmove

15. Mart 2016
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Najave holivudskih filmova sadrže neverovatno korisne i efektne marketinške alate, jer privlače pažnju, informišu gledaoce i podstiču ih da izađu iz kuće i kupe kartu samo na osnovu dvominutnog video snimka. Dobra vest je da metodi holivudskog marketinga nisu nikakava tajna i hotelijeri mogu tu magičnu formulu video formata da primene za privlačenje novih gostiju.

Najave filmova, ili takozvani trejleri, često ne traju duže od 2 i po minuta, pa je svaki sekund dragocen i pažljivo osmišljen, jer nema vremena za gubljenje. Od prvog sekunda, glavni zadatak je privući pažnju gledaoca efektnim zvukom, tekstom i slikom, a zatim je i zadržati, što je najteže postići.

Moćan naslov i kratak tekst

Isto pravilo važi i za promociju nekog hotela, nezavisno od vida komunikacije i kanala koji se koriste, bilo da je u pitanju web sajt, newsletter, reklama na internetu, štampani mediji... Kako bi se to postiglo, potencijalnim gostima treba dati razlog da čuju/vide/odgledaju marketinšku poruku vašeg hotela do kraja. Ako je reč o početnoj strani websajta, onda je neophodan moćan naslov koji će biti udica, a zatim treba pametno osmišljenim tekstom osigurati da oni nastave sa čitanjem sadržaja i pretraživanjem stranica na sajtu hotela. Ako je u pitanju e-mail, treba osmisliti nedoljiv naslov koji će primorati čitaoca da ga otvori. Tekst mora biti kratak, interesantan i relevantan za onog ko ga čita.

Upoznajte svoju “publiku”

Holivud ne rizikuje, već najave filmova osmišljava tako da pogode u srž i zaokupe pažnju svoje ciljne grupe gledalaca, pa su brzina promena slika, scene i boja glasa izabrani pažljivo i taktički. Ni u hotelijerstvu nije drugačije. Da bi definisali i kreirali svoj marketinški nastup koji će biti interesantan određenoj ciljnoj grupi, hotelijeri treba prvo da otkriju ko je njihova „publika“, a nakon toga treba da se svojim potencijalnim gostima obrate načinom, jezikom i rečima koji će najbolje razumeti i ponude im ono što će za njih biti dragoceno i privlačno. Ne treba nagađati koje su potrebe i želje svakog tržišnog segmenta, jer postoje sajtovi sa komentarima, e-mailovi, društvene mreže ili TripAdvisor kao odlična mesta za prikupljanje takvih informacija.

Ispričajte svoju priču


Najave filmova pripovedaju određenu priču. Čak i ako je ona već dovoljno poznata, njihov zadatak je da je ispričaju na drugačiji način, navodeći posmatrače da pomisle da tako nešto još nisu videli. To je šargarepa koja visi ispred očiju gledalaca i navodi ih da odgledaju video reklamu do kraja kao nešto što je vredno gledanja.

Svaki hotel ima priču koju može i treba da ispriča, a da bi otkrili koja je njihova priča, hotelijeri moraju da otkriju po čemu je ona jedinstvena i različita od konkurentske. U tome leži vrednost, magnet i mamac kojim se pridobija pažnja svakog tržišnog segmenta, fokusirajući se na njihove potrebe i želje kao način posmatranja hotelske priče. Priča mora biti intrigantna, da obećava nešto vredno zbog čega će neko ostati tu do kraja.

Autor: Marija Obradović
©
Turistički Svet

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...