Promovišite hotel kao Holivud filmove

15. Mart 2016
Promovišite hotel kao Holivud filmove

Najave holivudskih filmova sadrže neverovatno korisne i efektne marketinške alate, jer privlače pažnju, informišu gledaoce i podstiču ih da izađu iz kuće i kupe kartu samo na osnovu dvominutnog video snimka. Dobra vest je da metodi holivudskog marketinga nisu nikakava tajna i hotelijeri mogu tu magičnu formulu video formata da primene za privlačenje novih gostiju.

Najave filmova, ili takozvani trejleri, često ne traju duže od 2 i po minuta, pa je svaki sekund dragocen i pažljivo osmišljen, jer nema vremena za gubljenje. Od prvog sekunda, glavni zadatak je privući pažnju gledaoca efektnim zvukom, tekstom i slikom, a zatim je i zadržati, što je najteže postići.

Moćan naslov i kratak tekst

Isto pravilo važi i za promociju nekog hotela, nezavisno od vida komunikacije i kanala koji se koriste, bilo da je u pitanju web sajt, newsletter, reklama na internetu, štampani mediji... Kako bi se to postiglo, potencijalnim gostima treba dati razlog da čuju/vide/odgledaju marketinšku poruku vašeg hotela do kraja. Ako je reč o početnoj strani websajta, onda je neophodan moćan naslov koji će biti udica, a zatim treba pametno osmišljenim tekstom osigurati da oni nastave sa čitanjem sadržaja i pretraživanjem stranica na sajtu hotela. Ako je u pitanju e-mail, treba osmisliti nedoljiv naslov koji će primorati čitaoca da ga otvori. Tekst mora biti kratak, interesantan i relevantan za onog ko ga čita.

Upoznajte svoju “publiku”

Holivud ne rizikuje, već najave filmova osmišljava tako da pogode u srž i zaokupe pažnju svoje ciljne grupe gledalaca, pa su brzina promena slika, scene i boja glasa izabrani pažljivo i taktički. Ni u hotelijerstvu nije drugačije. Da bi definisali i kreirali svoj marketinški nastup koji će biti interesantan određenoj ciljnoj grupi, hotelijeri treba prvo da otkriju ko je njihova „publika“, a nakon toga treba da se svojim potencijalnim gostima obrate načinom, jezikom i rečima koji će najbolje razumeti i ponude im ono što će za njih biti dragoceno i privlačno. Ne treba nagađati koje su potrebe i želje svakog tržišnog segmenta, jer postoje sajtovi sa komentarima, e-mailovi, društvene mreže ili TripAdvisor kao odlična mesta za prikupljanje takvih informacija.

Ispričajte svoju priču


Najave filmova pripovedaju određenu priču. Čak i ako je ona već dovoljno poznata, njihov zadatak je da je ispričaju na drugačiji način, navodeći posmatrače da pomisle da tako nešto još nisu videli. To je šargarepa koja visi ispred očiju gledalaca i navodi ih da odgledaju video reklamu do kraja kao nešto što je vredno gledanja.

Svaki hotel ima priču koju može i treba da ispriča, a da bi otkrili koja je njihova priča, hotelijeri moraju da otkriju po čemu je ona jedinstvena i različita od konkurentske. U tome leži vrednost, magnet i mamac kojim se pridobija pažnja svakog tržišnog segmenta, fokusirajući se na njihove potrebe i želje kao način posmatranja hotelske priče. Priča mora biti intrigantna, da obećava nešto vredno zbog čega će neko ostati tu do kraja.

Autor: Marija Obradović
©
Turistički Svet

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Hotel Industrial 1853 u kompleksu nekadašnje Zastave - Spoj industrijskog nasleđa i savremenog luksuza
19. Februar 2020
Luksuzni hotel Industrial 1853 više od godinu dana krasi grad na Lepenici. Već sam...
Hotelijerstvo
Pogledajte kako će izgledati luksuzni hotel na Jahorini (VIDEO)
18. Februar 2020
Firma Galens invest zatražila je od Opštine Pale izmenu regulacionog plana (RP) za...
Hotelijerstvo
Dostojne Oskara - Najlepše hotelske bioskopske sale
13. Februar 2020
Nekad su hoteli pridobijali naklonost svojih gostiju dobrom, obimnom ponudom televizijskih...
Hotelijerstvo
Airbnb obustavlja rezervacije za Peking
11. Februar 2020
Airbnb Inc. objavio je da će obustaviti rezervacije smeštaja u Pekingu do 29. februara....