Prodat niški hotel "Nais" - Prvi gosti na leto 2017.

11. Jul 2016
Image by mastersenaiper from Pixabay
Image by mastersenaiper from Pixabay

Konzorcijum koji predvodi surdulička firma "Trgogradnja" kupila je hotel "Nais" na auto-putu Beograd - Niš, a očekuju da ovaj objekat, nakon rekonstrukcije, prve goste primi sledećeg leta.

Kompletna zgrada sa bazenom, kao i plac u neposrednoj blizini hotela prodati su za, kako kaže direktor "Trgogradnje" Velibor Stošić, oko 135 miliona dinara.

Konzorcijum pored njih čine, kako kaže Stošić, još dva fizička lica, a svi, prema njegovim rečima, imaju cilj da objekat zaživi i kao nekada bude neizbežna usputna stanica svima koji prolaze ovim putem.

- Mi smo prvo kupili plac u blizini hotela, ali videli smo da objekat dugo niko ne kupuje. Onda smo se udružili sa ovim ljudima koju su takođe bili zaintersovani i eto sad je moja firma nosilac tog konzoricijuma - navodi Stošić.

"Trgogradnja" će, kaže, uraditi kompletnu rekonstrukciju objekta, a trebalo bi da kao podizvođači budu angažovane i niške firme. Prvi utisak je, dodaje on, da će biti puno posla.

- Sve mora da se radi. Unutra mora sve da se obije, kompletna stolarija i instalacije. Ostaće samo konstrukcije. Predviđeno je da novi objekat ima i solarnu energiju tako da ćemo morati sve maltene iznova da radimo. Trebaće duplo više para za adaptaciju od onoga što je uloženo - kaže Stošić.

Motiv konzorcijuma je, kako kaže Stošić, da "Nais" počne da radi i da se tu zaposle ljudi, jer je prema njegovim rečima, to "izvozni proizvod, zato što su ga oduvek rado posećivali stranci". Rešeni su, kako kaže, da sledeće sezone hotel ponovo otvori svoja vrata.

Izvor: Južne vesti

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...