Predstavljen najveći projekat u hrvatskom turizmu

27. Septembar 2019
Predstavljen najveći projekat u hrvatskom turizmu

Kompanija Valamar će u porečkoj zoni Pical realizovati investiciju u hotel Pinea ukupne vrednosti 790 miliona kuna, čiji je završetak planiran za sezonu 2021. godine.

Pinea će biti luksuzni hotel sa pet zvezdica i 514 smeštajnih jedinica, u okviru kojeg će se nalaziti i najveći hotelski event centar u Istri s kongresnim kapacitetom od 1.200 gostiju.

Projekat predstavlja transformaciju porečkog turizma ka onom visokog kvaliteta, koji će otvoriti 500 radnih mesta, dovesti goste bolje platežne moći, povećati potrošnju, produžiti turističku sezonu i poboljšati kvalitet plaža i pešačkih zona Pical za građane i goste grada Poreča.

Uz već realizovana ulaganja u prethodnom razdoblju, Valamar planira da ukupno uloži oko 1,5 milijardi kuna u zonu Pical čime će nastati jedna od najatraktivnijih turističkih zona u Hrvatskoj, koja uz hotel Pinea obuhvata nedavno otvoreni Valamar Collection Marea Suites 5*, Valamar Parentino Hotel 4* (ex Zagreb) koji će se proširiti i dodatno obogatiti sadržajima za sezonu 2020. Takođe, proširiće se gourmet ponuda s raznovrsnim restoranima i barovima.

- Ovim ulaganjem Valamar nastavlja strategiju podizanja kvaliteta portfelja i usluga prema turizmu visoke dodatne vrednosti. Nova zona Pical predstavlja transformaciju porečkog turizma prema onome većeg kvaliteta značajno povećati turističku vrednost destinacije. Ulaganjem u zonu Pical urediće se plaže, šetališta i rekreacijska zona te će se izgraditi unutrašnji plivački bazen za građane i goste grada u skladu s misijom Valamara da razvija turizam na društveno odgovoran i održiv način - izjavio je Željko Kukurin, predsednik uprave Valamara, prilikom predstavljanja investicije.

Sveobuhvatno uređenje nove zone Pical, građanima Poreča će, uz 20.000 m2 uređenih plaža i šetališta uz more, doneti i 4 kilometra dugu uređenu rekreacijsku stazu, unutrašnji sportski bazen s 5 plivačkih staza koji će raditi tokom cele godine.

Izvor: InHoreca

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...