Povodom jubileja HORES-a novo izdanje prigodne poštanske marke

15. Decembar 2022
Foto: Igor Đukanović, Pošta Srbije.
Foto: Igor Đukanović, Pošta Srbije.

Pošta Srbije objavila je izdanje prigodnih poštanskih maraka povodom obeležavanja 90 godina Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede HORES. Na konferenciji za novinare u hotelu „Falkenštajner“, juče su, o značaju ovog strukovnog udruženja, jubileju, poslovanju, dobroj praksi i doprinosu razvoju turizma i hotelijerstva, govorili Dunja Đenić, pomoćnica ministra turizma i omladine u Vladi Srbije, Marija Labović, v.d. direktora Turističke organizacije Srbije, Adam Sofronijević, direktor Radne jedinice „Srbija marka“, i Aleksandar Vasilijević, predsednik Upravnog odbora HORES-a.

- Kao najveća poslovna mreža u oblasti ugostiteljstva, hotelijerstva i restoraterstva, HORES je važan partner u stvaranju turističkog proizvoda Srbije, kreiranju opšteg poslovnog ambijenta i privrednog i zakonskog okvira za poslovanje i razvoj. Razvoj turističke privrede značajno zavisi od njegove efikasnosti, spretnosti, iskustva, stručnih znanja, veština, usmeravanja saradnje učesnika, podrške inovativnim idejama, a HORES je pokazao da sve to ume i može. Pošta Srbije je prepoznajući njegov značaj, jubilej obeležila prigodnim filatelističkim izdanjem i odlučila da pomogne promociji kojom u suštini unapređujemo turizam, ekonomsko blagostanje i rad svih ciljnih grupa - rekao je Adam Sofronijević.

Izborom motiva Starog zdanja u Aranđelovcu, Pošta je želela da skrene pažnju na jedan od najstarijih hotela u Srbiji i hotelske kapacitete uopšte, kao važne činioce u turističkoj ponudi, a prisutni su izrazili nadu da će, ovaj hotel, ubrzo dobiti stari sjaj.

HORES je obezbedio stručnu saradnju u realizaciji filatelističke emisije, koja sadrži prigodnu poštansku marku u tabaku od po 25 maraka, koverat prvog dana i prigodan žig, u umetničkoj realizaciji Miroslava Nikolića, kreatora maraka Pošte Srbije.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...