Potpisan ugovor o gradnji hotelskog kompleksa Splendor u Vrnjačkoj Banji

29. Maj 2018
Potpisan ugovor o gradnji hotelskog kompleksa Splendor u Vrnjačkoj Banji

U konkurenciji tri velike građevinske firme, Merkurov tender za izgradnju hotela Splendor dobilo je preduzeće „Dijagonala“ iz Novog Sada. Direktorka preduzeća Nailja Bitići i direktor Specijalne bolnice Merkur dr sci med Dejan Stanojević, 25. maja potpisali su ugovor o gradnji hotelskog kompleksa Splendor u kome će biti potpuno rekonstruisana vila Romanija, koja se od gradnje 1924. godine do Drugog svetskog rata i zvala Splendor.

Nakon mišljenja Zavoda za zaštitu spomenika iz Kraljeva i uz konsultaciju Građevinskog fakulteta, zaključeno je da je objekat potrebno potpuno rekonstruisati. To podrazumeva rušenje postojećeg i izgradnju novog originalnog objekta po projektu iz 1924. godine.



- U narednih deset dana parcela će biti ograđena, za petnaest do dvadeset dana počinje se za zemljanim radovima i rušenjem objekta i tokom leta i jeseni završićemo prvu fazu - izjavio je direktor Merkura dr Dejan Stanojević.

Na placu od 30 ari na kome je stari objekat, izgradiće se još jedan novi, moderan objekat, kao i kompleks otvorenih i zatvorenih bazena.



Splendor će se prostirati na oko 6.500 m2, i imaće dvanaest apartmana u smeštajnom delu, savremeno opremljen medicinski blok, kongresnu salu i podzemnu garažu.

Radovi na novom objektu Splendor realizovaće se u tri faze: prvu čine grubi građevisnki radovi, drugu instalacije i treću enterijer i partnerno uređenje. Vrednost prve faze radova je oko 331 milion dinara.



- Mi smo napravili dobar plan. Uzimamo dugoročni kredit iz Fonda za razvoj, koji zahvaljujući našoj poslovnoj dinamici u poslednjih desetak godina, možemo da otplaćujemo a da se ne ugrozi stabilnost firme - izjavio je direktor Stanojević.

Rok za završetak radova je 18 meseci, tako da je u planu da krajem sledeće godine komleks Splendor dočeka goste iz zemlje i inostranstva koji žele da uz vrhunsku medicinsku uslugu i tretmane mineralnom vodom, uživaju u komfornom smeštaju i relaks sadržajima ovog luksuznog hotela.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...