Postavljen kamen temeljac za izgradnju hotela Merkur Palace

17. Jul 2018
Postavljen kamen temeljac za izgradnju hotela Merkur Palace
Foto: Marina Janković
Foto: Marina Janković
Foto: Marina Janković
Foto: Marina Janković
Foto: Marina Janković
Foto: Marina Janković

Kamen temeljac za izgradnju hotela Merkur Palace, novog objekta Specijalne bolnice Merkur u Vrnjačkoj banji postavljen je 16. jula u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića.

Kamen temeljac su postavili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor bolnice Dejan Stanojević.

Ministar zdravlja je izrazio zadovoljstvo što se nalazi u mestu koje ima toliko dugu tradiciju u lečenju pacijenata, kao i da o uspehu u privlačenju turista govore sami rezultati te srpske banje. Podvukao je da je reč o velikoj investiciji koja će se vratiti građanima Vrnjačke Banje, jer nakon izgradnje objekta taj centar posećivaće i inostrani gosti.

Ministar Ljajić je rekao je da u godini jubileja, kada Vrnjačka Banja slavi 150 godina, niko ne može da veruje kako se iz godine u godinu menja na bolje. Za samo tri godine, prema njegovim rečima, broj noćenja je povećan za 40 odsto, te je u skladu sa porastom turizma država pomogla Vrnjačku Banju sa 150 miliona dinara. Ističe da je 132 milijarde dinara odvojeno samo za infrastrukturne projekte u Vrnjačkoj Banji, ali da je u planu da se urade još dve važne rekonstrukcije - Crkvenog brda i velikog tunela iz Drugog svetskog rata koji će postati nove turističke atrakcije.

Direktor Stanojević je podsetio da je pre 94 godine napravljena vila „Splendor“ i da je time Vrnjačka Banja definisana u Srbiji kao turističko mesto. Istakao je da će se novi hotel graditi po svetskim standardima koji će zadovoljiti sve potrebe modernog gosta, ali koji neće zapostaviti tradiciju. Kaže da u specijalnoj bolnici „Merkur“ trenutno boravi 736 gostiju, a da je ukupan kapacitet 775, što je 95 odsto popunjenosti.

- U ovom trenutku ne postoji nijedna bolnica u Srbiji koja ima toliki broj gostiju - istakao je on i dodao da se u toj bolnici leči više od 400 dijabetičara, što je, najveći broj na jednom mestu u celoj Evropi.

Budući hotel, čija će izgradnja koštati oko četiri miliona evra, prostiraće se na površini od 6.500 kvadratnih metara, a sadržaće 58 soba i apartmana.

Merkur Palace biće namenjen za pružanje usluga zdravstvenog turizma, te će u svom kompleksu sadržati i wellneš i spa centar - sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima, fitnes centar, estetsku medicinu, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama.

Za realizaciju ovog projekta, kako se navodi, dobijena je podrška državnih institucija, što ukazuje na njegov značaj za državu Srbiju.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...