Peković na Zlatiboru gradi luksuzni hotel sa autobuskom stanicom

26. Februar 2018

Bivši košarkaš koji bi ove godine trebalo da počne gradnju velikog komercijalnog objekta u najstrožem centru Zlatibora imaće pred svojim zdanjem i autobusku stanicu sa osam perona, prenosi Blic.

Opština Čajetina, koja će uskoro početi sa izmeštanjem autobuske stanice, prostor na kome se ona nalazi prodala je pre dve godine Nikoli Pekoviću. Njegova firma „Balkan G.S. Change“ nedavno se obratila sa željom da se ne izmešta cela stanica već da osam od ukupno 80 perona koji se ovde nalaze ostane pred njegovim objektima. Želja mu je uslišena odlukom Skupštine opštine Čajetina.

- Investitor želi da pored njegove građevine bude nekoliko perona za saobraćaj na međugradskim i kraćim linijama. Namera mu je da turisti imaju direktan prevoz do njegovog budućeg poslovog objekta, a perone će koristiti i Pekovićevi autobusi i autobusi u redovnom saobraćaju. Saglasili smo se da planskim aktom može računati na perone - objasnio je za „Blic“ predsednik SO Čajetina Miloje Rajović.

Za plac autobuske stanice u najelitnijem delu Zlatibora Nikola Peković početkom 2016. iskeširao je opštini 3 miliona evra i najavio na mestu kome je urbanističkim aktima planirana gradnja velikog objekta podizanje tržnog centra sa poslovnim prostorom i podzemnim garažama. Peković će ovim proširiti svoje poslove u najposećenijem turističkom centru u Srbiji, premda je ovde već izgradio de luks apart-hotel sa 86 apartmana.

Radovi na Pekovićevom novom objektu trebalo bi da krenu ove godine kada će i zlatiborska autobuska stanica biti izmeštena kraj magistrale na ulasku u turističko naselje.

Izvor:
Blic

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...