Ovo su hoteli sa samo jednom sobom!

17. Februar 2017
Ovo su hoteli sa samo jednom sobom!
Hotel Central Kopenhagen
Hotel Central Kopenhagen
Prenosivi hotel Everland
Prenosivi hotel Everland
Eh'haeusl u Nemačkoj
Eh'haeusl u Nemačkoj
Pepeljugin zamak
Pepeljugin zamak
Hotel u Kambodži
Hotel u Kambodži

Širom sveta postoji veliki izbor hotela u kojima gosti mogu da odsedaju. Međutim, zbog velikog broja soba, nekada može doći i do gužve koja narušava njihov mir. Da bi priuštili odmor kakav su oduvek želeli, bez buke i stresa, i u prijatnom okruženju, gostima su na raspolaganju i hoteli sa samo jednom sobom.

Najmanji hotel na svetu


U Kopenhagenu se nalazi hotel „Central“ koji važi za najmanji hotel na svetu. Od ostalih hotela razlikuje se po tome što ima samo jednu sobu. Iako na prvi pogled možda i ne izgleda obećavajuće, u ovoj sobi ima dovoljno mesta da u nju spakujete sve vaše stvari. Čitavom sobom dominiraju drvena garnitura i bračni krevet koji stvaraju toplu i prijatnu atmosferu. Iznad kreveta nalazi se omanji prozor, ali ukoliko nema dovoljno svetla, gostima su na raspolaganju i dve lampe koje se nalaze na samom uzglavlju. Preko puta kreveta nalazi se još jedan prozor dovoljan da osvetli čitavu sobu. Mali sto sa dve ugradne stolice smešten je odmah pored prozora i baš na ovom mestu, uz svoju jutarnju kafu, gosti će moći da uživaju u pogledu na taj deo grada. Pored ormana koji se sastoji od nekoliko pregradnih delova, soba sadrži televizor, kao i dobro opremljeno kupatilo. Međutim, to nije sve. Ukoliko gosti požele da svoju kafu popiju na svežem vazduhu, to mogu učiniti kad god požele, jer se odmah ispod ovog hotela nalazi „Central kafe“ – najmanji kafić u Kopenhagenu.

Prenosivi hotel

Putujući hotel „Everland“ može se naći na nekoliko lokacija. Ime je dobio upravo zbog toga što ovaj hotel nema svoje stalno mesto, već je to prenosiva umetnička instalacija koja je osmišljena tako da svojim gostima pruži ugodan boravak na mestu koje žele da posmatraju iz drugačijeg ugla. Ovaj hotel može biti postavljen na krovu Muzeja savremene umetnosti ili na krovu čuvene zgrade „Palais de Tokyo“ sa koje može da se uživa u spektakularnom pogledu na Ajfelov toranj u Parizu.

Samom sobom i čitavim hotelom dominiraju plava i zelena boja. Pored nekoliko prozora, soba uključuje kupatilo, krevet, prostor za ručavanje, ugaonu garnituru i gramofon. Ova idealna soba, smeštena na najpopularnijim destinacijama, zasigurno nudi jedinstveno i nezaboravno noćenje.

Kuća koja spaja srca

Hotel „Eh'haeusl“ ili drugačije „Kuća za venčanja“ sagrađena je 1728. godine u Nemačkoj i u sebi čuva zanimljivu priču. U želji da zauvek ostanu zajedno, mladi bračni par želeo je da se venča. Međutim, samo oni parovi koji su bili vlasnici kuće, imali su pravo da to i učine. Kako bi ozvaničili svoju ljubav, par je bio spreman na nešto neočekivano. Uspeli su da kupe zemljište između dve zgrade, gde su sagradili kuću i odmah se venčali. Nakon što je kuća poslužila svrsi, par je odlučio da svoje „ljubavno gnezdo“ proda drugom paru koji je imao isti problem, ali tu se priča ne završava. Zbog toga što se ovaj proces ponavljao iznova i iznova, kuća je i dobila ovo ime. Danas se ovaj drugi po redu najmanji hotel na svetu nalazi u vlasništvu Marine Schreiner, koja sa osmehom dočekuje zaljubljene goste. Prema verovanjima, svi parovi koji odsedaju u ovoj kući biće srećni zauvek. Iako u ovoj kući može odsesti samo jedan par, ona je svakako moderno opremljena.

Pepeljugin zamak

U jednom od najlepših gradova iz mašte, u čuvenom Diznilendu u Orlandu, samo nekoliko parova imalo je priliku da provede noć u „Pepeljuginom zamku“, jednom od najlepših apartmana na svetu. Noćenje u ovom apartmanu nije moguće rezervisati, već posetioci, prilikom posete parku, budu nasumice izabrani. Pored ekskluzivnog noćenja, gosti iz ovog apartmana mogu da posmatraju vatromet iz potpuno drugačije perspektive od ostalih posetilaca. Sa prelepim mozaicima na podu, koji su urađeni od raznobojnih pločica, električnim kaminom, prostranim krevetima i obojenim prozorskim staklima, čitav apartman uvodi vas u svet iz bajke.

Luksuzni hotel u Kambodži

Okružen kafeima, restoranima, barovima, galerijama, pa čak i buticima, u samom gradu Angkoru u Kambodži nalazi se hotel sa istim imenom. Sa samo jednim apartmanom koji ga čini, gosti mogu ceo hotel da iznajme samo za sebe. Hotel se prostire na dva nivoa. U donjem delu nalazi se soba sa krevetom neobičnog dizajna, balkon, luksuzno kupatilo i udoban nameštaj veselih boja, a već u gornjem i privatna krovna terasa sa đakuzijem. Svi prozori dodatno su ojačani kako bi sprečili buku i stvorili prijatnu i intimnu atmosferu.

U ovim jednosobnim hotelima, gosti će moći da isprobavaju jela domaćih kuhinja, a isto tako, i da uživaju u svim uslugama koje im stoje na raspolaganju, kako bi njihov boravak bio što lepši i duži.

Izvor:
Turistički Svet

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...