Otvoren Swissotel Resort Kolašin

08. Januar 2024
Foto: Kolašin Valleys
Foto: Kolašin Valleys

Crna Gora i Kolašin dobili su prvi hotel na ski-stazama - Swissôtel Resort Kolašin u planinskom rizortu Kolašin Valleys otvorio je vrata gostima u prvim danima 2024. godine.

Kako je saopšteno, otvaranjem ovog hotela, investitor - Ski resort Kolašin 1450 ponovo je pomerio granice crnogorskog turizma.

Smešten u alpskom ambijentu planine Bjelasica na 12 kilometara od centra Kolašina, hotel je deo planinskog rizorta Kolašin Valleys, koji obuhvata dva ski-sela na području dva vrhunska skijališta u zemlji - Kolašin 1450 i Kolašin 1600. Oba ski-centra nude kombinovanu stazu dužine 45 kilometara i u narednoj deceniji bi trebalo da budu deo ekspanzivne mreže međusobno povezanih skijaških staza dužine 141 kilometar.

Okružen gustom šumom četinara na padinama ski-sela K16 Peak, hotel nudi 116 smeštajnih jedinica sa direktnim pristupom ski-stazi Kolašin 1600, usluge skijašnice, dva restorana, bar sa kaminom, cigar-bar i šoping prostor globalnih ski-brendova. Ovde gosti mogu iz svojih udobnih soba i apartmana nesmetano da pređu na ski-staze ili da sa svojih balkona uživaju u pogledu na padine i obližnje planinske vrhove.

- Oživljavamo izuzetan alpski ambijent uz izvanredan tim koji tradicionalnu gostoljubivost ovih prostora podiže na novi nivo kreirajući personalizovano iskustvo za svakog gosta. Uvereni smo da će Swissôtel Resort Kolašin oduševiti goste iz bliže i dalje okoline i postati njihovo omiljeno planinsko utočište u sezoni skijanja a još više tokom leta - saopštila je Dragana Bećirović, PR&marketing savetnica Kolašin Valleys.

Prvi planinski hotel Swissôtel brenda na Balkanu predstavlja omaž lepoti prirodnog okruženja. Nebrušeni kamen i patinirano drvo su glavni elementi celokupnog dizajna. Spoj rustičnog šarma i moderne udobnosti u enterijerima je upotpunjen repariranim tradicionalnim ćilimima i starim fotografijama sa skijaškim motovima koji odaju počast tradiciji zimskih sportova na ovom području. Iza svakih vrata rafinirani dizajn ambijenta u drvetu od plafona do poda, goste uvodi u atmosferu planinske kolibe luksuzne udobnosti.

Kao hotel na najvišem nadmorskom položaju u zemlji, Swissôtel Resort Kolašin obećava neuporedivo iskustvo tokom cele godine. Gosti mogu da se otisnu u avanture na otvorenom istražujući lepote Bjelasice ili Nacionalni park Biogradska gora pod zaštitom UNESCO-a, koji se može pohvaliti jednom od poslednjih prašuma u Evropi. Dok zimski užici uključuju skijanje, snoubord, zimski rafting, nordijsko skijanje, pešačenje na krpljama i vožnju motornim sankama, leto je savršeno za planinarenje, brdski biciklizam, rafting, pecanje, vožnju kajakom, jahanje, safari na kvadovima, speleologiju, botaničke ture ili jednostavno opuštanje na planinskom suncu.

Kolašin uživa besprekornu povezanost sa crnogorskom jadranskom obalom, susednim državama i širim regionom. Mreža auto-puteva koji se brzo razvijaju omogućavaju izuzetnu pristupačnost. Novoizgrađeni autoput koji povezuje Kolašin sa Podgoricom, povećava udobnost putovanja, a blizina međunarodnog aerodroma Podgorica, udaljenog samo 40 minuta vožnje auto-putem, osigurava pristup glavnim evropskim destinacijama.

Swissôtel Hotels & Resorts, osnovan 1980. godine, predstavlja istinsko švajcarsko gostoprimstvo kombinovano sa inteligentnim dizajnom i lokalnim šarmom destinacije. Kao vrhunski brend posvećen održivosti i društvenoj odgovornosti, Swissôtel podržava vodeće standarde u industriji. Njegov globalni portfolio uključuje vodeće objekte kao što su Swissôtel The Bosphorus u Istanbulu, Swissôtel The Stamford u Singapuru i Swissôtel Sidnei, nudeći gostima neuporedivo iskustvo u srcu vrhunskih destinacija širom sveta.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...