Otvoren renovirani hotel Srem u Sremskoj Mitrovici

14. Jun 2019
Otvoren renovirani hotel Srem u Sremskoj Mitrovici

Hotel Srem u Sremskoj Mitrovici koji datira iz šezdesetih godina prošlog veka ima bogatu i zanimljivu istoriju, a nedavno je renoviran i vraćen mu je nekadašnji sjaj.

- Danas je Hotel Srem moderan i reprezentativan objekat. Nedavno je renoviran, kako enterijer, tako i eksterijer, a završeni su i radovi na izgradnji Muzeja. Zainteresovani mogu da posete Muzej i saznaju koja je bila istorijska uloga Kazneno-popravnog zavoda tokom Prvog i Drugog svetskog rata - kaže za eKapiju Sanja Stanetić, PR hotela.

Građanstvo ovaj hotel pamti po zabavama i proslavama koje su se ranije ovde održavale i gde su rado odlazili, ne samo građani Sremske Mitrovice, nego i oni iz okolnih mesta, navodi naša sagovornica.

- Bitno za napomenuti je to da je ovaj hotel predstavljao važno mesto okupljanja, ali se nažalost, u jednom trenutku sve prekida. Prva značajna ulaganja u hotel izvršena su 2015. godine. Tada su renovirane sobe, restoran, letnja bašta. Namera čelnih ljudi bila je da se Hotelu Srem vrati stari sjaj, kakav je nekada imao, kao i da povrate poverenje građana u usluge koje nudi ovaj hotel - kaže Stanetić.

U prisustvu zvanica, 30. maja 2019. je hotel zvanično i otvoren za građanstvo. Sa upravnikom Kazneno-popravnog zavoda Aleksandrom Alimpićem vrpcu je presekao fudbaler Bane Ivanović, inače stanovnik Sremske Mitrovice.

Tom prilikom, najavljena je izgradnja i Spa centra i karting centra, koji će se nalaziti u hotelskom kompleksu i upotpuniti njegov sadržaj.

- Nadamo se da će hotel, uz nove i postojeće sadržaje (Hipodrom, škola jahanja, muzej) privući mnogo turista. Pre svega, turista iz inostarnstva, jer bi naša misija trebala da bude ta, da Srem i Srbiju prezentujemo u najboljem svetlu - kaže Stanetić.

Hotel Srem, iako izvan zatvorskih zidina, deo je kompleksa KPZ-a, najvećeg zatvora u Srbiji i jednog od najvećih u ovom delu Evrope, koji već spaja tri veka jer su prvi objekti izgrađeni od 1895. do 1899. godine po naredbi austro-ugarskog cara Franje Josifa.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...