Otvoren luksuzni hotel u obliku gitare

17. Novembar 2019

Jedinstveni luksuzni hotel u obliku džinovske rok gitare kakvu bi poželeo i legendarni gitarista Led Cepelina Džimi Pejdž, otvoren je na Floridi i još je jedna arhitektonska građevina u svetu koja privlači pažnju neobičnim izgledom, poput onih u obliku korpe, kruzera, životinja, konzervi, slika...

Hotel, za koga kažu da je neverovatan, drugačiji, uzbudljiv, zabavan, da obogaćuje pop kulturu, deo je velikog projekta kompanije Hard Rok. Svake večeri, na "fasadi" gitare, uz živopisnu muziku odigrava se i spektakularni gitar lajt šou.

Dizajniran kao dve gitare naslonjene jedna na drugu, visine oko 140 metara, pravi je spektakl za sve koji ga ugledaju. Ima 35 spratova, 638 luksuzno opremljenih apartmana i soba, bazene, lagunu kao i Rok spa od 3.900 kvadrata jer se ceo hotelski kompleks nalazi na milju od plaže u Holivudu, mestašca nedaleko od Majamija i Fort Lauderdale.

Hotel, u kome se i nebo ogleda, ima i veliki kazino, sa 3.000 slot aparata, 193 stola za igranje i poker salu sa 46 stolova, koncertnu dvoranu sa 7.000 mesta, mnoštvo trgovina i pozorišnih dvorana.

U hotelu postoje i velike prostorije za sastanke, kao i 19 restorana i 20 barova za najrazličitije ukuse.

Projekat izgradnje hotela gitare vredan 1.5 milijarde dolara, zajedno sa novcem za koncerte koji će dodatno u kompeks koji se prepoznaje iz aviona, privlačiti turiste iz svih delova sveta.

Na svečanom otvaranju krajem oktobra bili su Džoni Dep, Morgan Friman, Maroon 5, i brojne ličnosti svetskog džet seta, a početkom novembra u tom hotelskom kompleksu nastupili su Sting i Andrea Bočeli.

Među hotelima neobičnog izgleda je i kineski Tianzi, ili kako ga zovu Hotel sina neba, koji je odmah po izgradnji ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća zgrada-slika na planeti. Na njoj je božanstvo koje donosi prosperitet i dugovečnost.

U Severnoj Koreji je podignut veliki hotel u obliku kruzrera, izgrađen na litici iznad plaže, a u Turskoj onaj što podseća na Titanik.

Hotel "sastavljen od 120 limenki piva" nalazi se u Danskoj, a tu su i oni u obliku gnezda ili NLO.

Planetu krase i brojne zgrade jedinstvenog izgleda poput ogromne korpe u Ohaju u SAD, ali i onih u obliku cipela ili životinja - od ribe u kojoj je indijski Nacionalni savet za razvoj ribarstva, do kornajče u Indoneziji, slona u Rusiji, psa ili mačke - a jedna od tavkih u nemačkoj je pretvorena u vrtić.

Među najzanimljivijim je, ako se izuzmu one najpoznatije poput "kuće koja pleše" u Pragu i muzička škola u Kini koja izlgeda kao koncertni klavir na koji je oslonjen kontrabas ili zamagljena zgrada u Švajcarskoj i evropski Gugengajhm, ...

Na tom spisku je i Forest spiral, zgrada u obliku spirale na čijem krovu je šuma, a urađena je po dizajnu Hundertvasera, kao i ona u Danskoj čiji krov ima oblik rolerkostera.

Izvor: Tanjug

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...
Hotelijerstvo
Hotelijeri zainteresovani za dualno obrazovanje
24. Januar 2024
Na Zlatiboru je održan radni sastanak u okviru projekta „Razvoj dualnog stručnog...