Otvaranje tržnog centra i hotela u Rajićevoj predviđeno za septembar 2017. godine

25. Novembar 2016
Otvaranje tržnog centra i hotela u Rajićevoj predviđeno za septembar 2017. godine

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da su, kada je u avgustu prošle godine obišao gradilište, radovi bili tek na izgradnji podzemnih garaža, a da je trenutno objekat pri kraju, sa najavljenim planom otvaranja za septembar iduće godine.

– Ovaj objekat je pravi primer onoga što se u Beogradu dešavalo poslednjih 15 godina. Plac je kupljen 2003. i ništa se nije dešavalo deset godina, kada smo uspeli da sa investitorom nađemo zajedničko rešenje, izdamo dozvolu i da se započne sa izgradnjom. Na gradilištu trenutno radi 300 radnika, čije porodice žive od ovog projekta, a kada se on završi, oko 400 ljudi će ovde naći svoj posao. Mi se borimo za svako radno mesto i upravo zato obilazim gradilišta kako bih naterao investitore da svoje poslove završavaju na vreme, ali i da pokažem svima da ispunjavamo ono što smo obećali – istakao je Mali.

Tsahi Boneh, direktor ABD i menadžer projekta, istakao je da je do sada izdato već 70% prostora lokala, kao i da su u toku pregovori sa kompanijom koja će upravljati hotelom. On je podsetio da je projekat u završnoj fazi, zahvalivši gradonačelniku Siniši Malom i Gradu Beogradu na dosadašnjem interesu, pomoći i podršci.

Mali je istovremeno za kraj iduće godine najavio i početak gradnje gondole koja će povezivati Kalemegdan sa Parkom prijateljstva.

– Tako ćemo zatvoriti krug koji je vezan za pešačku zonu, uređujemo fasade u Knez Mihailovoj, rekonstruisaćemo Trg republike, već sada se radi na uređenju 35 fasada, gondolom se spuštamo na Novi Beograd i preko Starog savskog mosta, koji ćemo rekonstruisati naredne godine, konačno ćemo vratiti Beograd na njegove reke – istakao je on.

Podsetio je i da Grad Beograd ulaže velike napore na obnavljanju Kosančićevog venca, kao jednog od najlepših delova grada, naglasivši da će projekat Gradske galerije na tom prostoru biti urađen preko konkursa.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...