Otvaranje luksuznog hotela Park u Nišu na proleće 2020.

17. Jul 2019
Otvaranje luksuznog hotela Park u Nišu na proleće 2020.

Rekonstrukcija kultnog niškog hotela Park koji je krajem 2014. godine kupila kompanija Raavex group počela je 2015. godine, a kako navode iz kompanije za eKapiju, hotel bi trebalo da bude zvanično otvoren u martu 2020.

Kako kaže Sanja Grozdanović, direktorka prodaje korporacije Raavex grupe, Park će posle rekonstrukcije imati ukupno 71 smeštajnu jedinicu, a od toga, 6 različitih tipova soba i 5 apartmana, a jedan od njih biće predsednički.

- Hotel će imati mogućnosti i kapacitete da bude kategorizovan sa 5 zvezdica, ali još razmišljamo da li će biti 4 ili 5 - kaže Grozdanović.

Hotel Park će posedovati sopstveni spa centar, wellness, bazen, etno restoran, ekskluzivni restoran, wine bar, cafe poslastičaru, italijanski restoran, banket i restoran za koktele u okviru spa centra i restoran na poslednjoj etaži i četiri konferencijske sale kapaciteta 350, 80, 60 i 20 mesta.

Arhitektonski biro Miomir Živković izradio je idejno rešenje za rekonstrukciju hotela, a partnera sa kojima sarađuju na rekonstrukciji, navodi Grozdanović ima mnogo.

- Eurometal, Fluoelektro, LT inženjering rade elektro instalciju i rasvetu u hotelu, a Isomax pro termiku i hidroizolaciju. Pegasus doo Vranje i Raavex zaduženi su za enterijer, dok je stolariju izradila firma Alutim plus doo. Opremu za hotel nabavili smo od Icofina doo i Gastro opreme doo - kaže Grozdanović.

Hotel Park je građen od 2. juna 1936. do 31. oktobra 1937. godine, po projektu beogradskog arhitekte Aleksandra Sekulića i inženjera Dragog Vladimirovića. Vlasnik hotela je bio Kosta Stojiljković, sin poznatog niškog gvožđarskog trgovca Živka Stojiljkovića.

Hotel Park je bio jedini moderan hotel u Nišu pre, pa i posle rata. Imao je 100 kreveta, centralno grejanje, telefone po sobama, garaže, bioskop i bogatu, modernu kuhinju.

Objekat poseduje značajne istorijske vrednosti. U hotelu su okupatori tokom rata smestili oficirski klub, a u prostorijama restorana organizovali su zabave. U njemu je 3. avgusta 1941. godine izvedena akcija, bacanjem bombe u salu hotela pri čemu je ubijeno i ranjeno više nemačkih oficira.

Niš bi, u narednom periodu trebalo da dobije moderan Expo centar na lokaciji Lozni kalem, kod Niške Banje. Lokacija je vlasništvo Grada Niša i planskim dokumentima upravo je predviđena izgradnja ovakvog objekta, kažu iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj za eKapiju.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...