Otvara se hotel-ostrvo Mamula Island

03. Jun 2022
Foto: Fat Tony Studio & Mark Anthony Fox
Foto: Fat Tony Studio & Mark Anthony Fox

Hotel-ostrvo Mamula Island, luksuzni butik hotel nastao rekonstrukcijom stare tvrđave, ovog leta će dočekati svoje prve goste.

Gostima hotela na raspolaganju će biti 26 soba, šest apartmana, holistički spa, wellbeing sadržaji poput bazena, sala za masažu, teretane, staze za trčanje, kao i tri restorana i četiri bara. Hotel ima uređenu plažu i mesto za sunčanje nad južnim stenama. Posebno mesto je rezervisano za istorijsko-memorijalnu galeriju koja pruža osvrt na bogatu istoriju ovog lokaliteta.

- Mamula Island je projekat otelovljenja jedne izuzetne vizije i velikog rada koji smo uložili kako bismo tvrđavu bogate prošlosti otrgnuli od zaborava. Uz puno poštovanje kulturnog i istorijskog nasleđa, stvorili smo jedan zaista poseban ambijent koji predstavlja novitet u okviru hotelske ponude u regionu, kao jedinstvena destinacija na jadranskoj obali. Nestrpljivo očekujemo naše prve goste kojima ćemo pružiti individualizovano iskustvo, bilo da je u pitanju kraći ili duži boravak, održavanje seminara, intimne proslave ili neke veće ceremonije. Mamula je mesto za sva godišnja doba - izjavio je Hening A. Šaub (Henning A. Schaub), generalni direktor Mamula Island-a.

Rekonstrukcija i transformacija ovog lokaliteta realizovana je u skladu sa najvišim svetskim standardima, u potpunosti čuvajući arhitektonsku autentičnost i kulturno-istorijsko nasleđe tvrđave i ostrva. Posebna pažnja je posvećena i očuvanju prirodnog ambijenta ostrva.

U okviru hotela, otvara se i više od 100 radnih mesta na koja se mogu prijaviti zainteresovani iz lokalne zajednice, kao i iz regiona.

- Veoma smo ponosni što kompanija Orascom Development Holding nastavlja zamisao sa kojom uspešno gradi integrisano naselje Luštica Bay. Mamula Island je još jedna turistička destinacija svetske klase, smeštena na najlepšem delu crnogorske obale, koja će postati nezaobilazna tačka za goste iz regiona, Evrope i sveta - rekao je Samih Saviris (Samih Sawiris), osnivač i donedavni CEO i predsjednik borda direktora kompanije Orascom Development Holding, koja upravlja destinacijom Mamula Island.

Hotel, spa, restorani i memorijalna galerija će biti otvoreni i za lokalne posetioce, a sastavni deo koncepta ovog luskuznog butik hotela biće i izuzetna gastronomska ponuda. Pored toga, u saradnji sa širom kulturnom zajednicom i uz učešće lokalnih i svetski poznatih umetnika, gosti će imati priliku da uživaju u čitavom nizu kulturnih, sportskih i zabavnih događanja tokom godine, a posebno u jeku letnje sezone.

Ostrvo Mamula je smešteno na samom ulazu u Bokokotorski zaliv koji je deo Svetske baštine UNESCO u Crnoj Gori. Ekskluzivni butik hotel je nastao na mestu austrougarske tvrđave, izgrađene pre 169 godina.

- Hotel Mamula Island pruža nešto zaista drugačije od uobičajenog, zahvaljujući izuzetnom položaju i konceptu, kao i personalizovanom iskustvu koje nudi svojim gostima. Ova oaza gostoprimstva će svakako postaviti novu zastavicu Crne Gore na mapi svetskih turističkih destinacija - zaključuje se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Savršena hotelska usluga ne postoji - Svaka generacija ima svoje potrebe i želje?
07. Februar 2023
Iako se želje i očekivanja gostiju razlikuju u zavisnosti od godina, statusa i razloga...
Hotelijerstvo
Ulcinj dobija tri hotela sa 5 zvezdica?
02. Februar 2023
Ulcinj bi u narednih nekoliko godina mogao dobiti tri hotela sa pet zvezdica. Gradnja hotela...
Hotelijerstvo
Na Kopaoniku se otvara prvi Swissôtel u Srbiji
23. Januar 2023
Accor, vodeća svetska hotelska grupacija, širi svoj portfolio u jugoistočnoj Evropi...
Hotelijerstvo
Na ugostiteljskim objektima u Kragujevcu obavezni ekološki filteri
17. Januar 2023
Kragujevački ugostitelji od 1. januara ove godine su u obavezi da ugrade filtere na bazi...