Opština Bačka Topola hoće da kupi hotel “Panonija”

16. Septembar 2015
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

Opština Bačka Topola će učestvovati na javnom nadmetanju za kupovinu objekata nekadašnjeg hotela “Panonija” koji se nalazi u samom centru ovog severnobačkog grada.

Odluku o kupovini hotela usvojila je većina odbornika Skupštine opštine Bačka Topola, a za nju je glasalo 27 od 37 prisutnih.

Zdanje bivšeg hotela, čija dogradnja je započeta i obustavljena nakon neuspele privatizacije pre nekoliko godina, površine je 3.924 m2, a na parceli od 1.940 m2 je i 122 m2 pomoćnih prostorija. Početna cena ovih nekretnina iznosi 12 miliona dinara, a učesnici nadmetanja su bili dužni da depozit u iznosu od 11 miliona uplate u ponedeljak, kada je većina odbornika SO Bačka Topola i izglasala odluku o kupovini hotela.

Usvojenom odlukom predsednik opštine Gabor Kišlinder je ovlašćen da u ime opštine Bačka Topola učestvuje u postupku prodaje metodom javnog nadmetanja, koje će se održati sutra u Privrednom sudu u Subotici. Objekti ponuđeni na javnoj prodaji su imovina bačkotopolskog UTD “Vojvodina” u stečaju.

Inače, Skupština opštine Bačka Topola se još pre dva meseca opredelila da kredit, za koji se skupštinska većina odlučila pre dva meseca, od 40 miliona dinara upotrebi za kupovinu objekta bivšeg hotela.

Obnova nekada poznatog ugostiteljskog objekta bačkotopolske ugostiteljske firme u stečaju, prekinuta je jer se odstupilo od građevinskog projekta, a nedovršena zgrada već godinama ruži centar Bačke Topole. Opština je pre više od godinu dana angažovala jedno preduzeće da izmeri statiku, na osnovu čega je trebalo doneti odluku šta dalje činiti, da li hotel rušiti, ulagati ili ga prodavati.

Ukoliko opština uspe da kupi bivši hotel bio bi to značajan korak za dalju sudbinu objekta. Nakon kupovine, namera lokalne samouprave je da održi javnu raspravu na kojoj bi se građanima Bačke Topole pružila prilika da iznesu svoje predloge o izgledu i nameni bivše zgrade hotela.

Izvor: Dnevnik

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...