Održana “Hotel Sales and Marketing Weekend” konferencija na Zlatiboru

22. Novembar 2018
Održana “Hotel Sales and Marketing Weekend” konferencija na Zlatiboru

Protekli vikend obeležila je “Hotel Sales and Marketing Weekend” konferencija, koja je održana u hotelu Zlatibor Mona u periodu od 16. do 18. novembra. Glavne teme konferencije bile su upravljanje prihodima i emocionalno brendiranje u hotelijerstvu. Renomirani predavači iz Engleske, Slovenije, Hrvatske i Srbije govorili su o uspešnim primerima iz prakse, te svojim predavanjima inspirisali učesnike i izazvali brojne pozitivne reakcije.

U uvodnom panelu diskutavalo se na temu emocionalnog brendiranja u okviru MICE segmenta sa posebnim aspektom na doživljaj kao ključni momenat koji diferencira hotelski proizvod. Igor Kovačević, direktor kongresnog biroa Srbije, u ulozi moderatora ovog panela, podstakao je zanimljivu raspravu i brojna pitanja publike. Uvaženi panelisti, Zoran Parmak (direktor DMC agencije Balkan Adriatic) iz Srbije, Gorazd Čad (osnivač i vlasnik agencije za događaje Toleranca marketing) iz Slovenije, i Lukša Jakobušić (vlasnik hotela One Suite) iz Hrvatske, zaključili su panel porukom da u dinamičnoj konkurentskoj utakmici, moramo ponuditi dodatnu vrednost koja će nas izdvojiti od velikog broja drugih igrača.

Na veliko zadovoljstvo svih prisutnih, pravo iz Londona, drugi dan konferencije otvorila je Alyson Hazel Northfield i prenela svoja iskustva i znanja iz oblasti upravljanja prihodima, kao predstavnik i direktor vodeće kompanije iz ove oblasti – Revenue by Design iz Engleske. Nakon ovog predavanja, inspirativna priča Lukše Jakobušića, uspela je da približi vrednosti brenda "One Suite Hotel" iz Dubrovnika, čime je ohrabrila prisutne učesnike na primenu kreativnijih rešenja i pristupa u hotelskom biznisu.

Posle kratkog predaha, u sali kongresnog centra hotela Zlatibor Mona, ponovo se začula diskusija publike nakon predavanja Janeza Jagera iz Slovenije, predstavnika kompanije Best Hospitality Solutions. Na osnovu uspešnih primera iz prakse pružio je konkretne smernice za upravljanje cenama u cilju dugoročnog profitabilnog poslovanja.

Pravi nalet emocija svojim neočekivanim pristupom u izlaganju, izazvao je Slavimir Stojanović, jedan od najuspešnijih grafičkih dizajnera sa ovih prostora i osnivač kompanije Futro Design.
Životna priča koju ispunjava strast, posvećenost i ljubav prema poslu nikoga nije ostavila ravnodušnim, već dokazala da je to ključ koji dovodi do uspeha i izvanrednih rezultata.

Drugi blok predavanja otvorila je Tamara Piper Radišić, psiholog i kreativni strateg u kompaniji Leo Burnett iz Srbije, i upoznala učesnike sa konceptom emocionalnog brendiranja u hotelijerstvu. Zanimljivu debatu među prisutnima podstakao je Đorđe Krivokapić, doktor pravnih nauka, koji je govorio o primeni GDPR regulative u hotelskoj industriji. Završno predavanje održao je Svetozar Krunić, stručnjak u oblasti digitalnog marketinga, koji je pričao na temu dinamičkog upravljanja cenama.

Poslednji dan “Hotel Sales and Marketing Weekend" konferencije obeležen je interaktivnom panel diskusijom na temu upravljanja cenama gde je opšti zaključak da cenu treba prilagođavati tražnji po segmentima uz neophodni godišnji rast RevPar-a. Ovom prilikom uvaženi panelisti bili su Janez Jeger (Best Hospitality Solutions) koji nam dolazi iz Slovenije, kao i Petar Janković, revenue & reservations menadžer iz hotela Holiday INN. Moderator ove, po svim parametrima, uspešne panel diskusije bio je Petar Platiša, direktor prodaje kompanije Mona hotel management.

Raspoložen organizacioni tim hotela Zlatibor Mona i kompanije Mona hotel management se pobrinuo da osim edukacije, ovaj vikend protekne u dobroj atmosferi i neformalnom druženju.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Novi šef kuhinje hotela Ramonda - Dragan Karađinović: Ovo nije posao, to je ljubav
14. Septembar 2021
U rtanjskom hotelu Ramonda ovog leta bilo je, kao i obično, prepuno zadovoljnih gostiju koji...
Hotelijerstvo
Michelin-ova zvezdica zasijala u restoranu Alfred Keller, u Boutique Hotelu Alhambra u Malom Lošinju
09. Septembar 2021
Restoran Alfred Keller u sastavu jednog od top 10 hotela u Evropi - Boutique Hotela Alhambra,...
Hotelijerstvo
Bil Gejts u HOTELSKOM BIZNISU: Sklopio unosan posao vredan 2,2 MLRD USD
09. Septembar 2021
Kompanija Bila Gejtsa platiće kompaniji saudijskog milijardera princa Alwaleeda bin-Talala 2,2...
Hotelijerstvo
Ekskluzivno: U Hotelu Izvor formiran WELLNESS KLUB
08. Septembar 2021
Kako bi nagradili višegodišnju lojalnost svojih gostiju i redovno...