Održana “Hotel Sales and Marketing Weekend” konferencija na Zlatiboru

22. Novembar 2018

Protekli vikend obeležila je “Hotel Sales and Marketing Weekend” konferencija, koja je održana u hotelu Zlatibor Mona u periodu od 16. do 18. novembra. Glavne teme konferencije bile su upravljanje prihodima i emocionalno brendiranje u hotelijerstvu. Renomirani predavači iz Engleske, Slovenije, Hrvatske i Srbije govorili su o uspešnim primerima iz prakse, te svojim predavanjima inspirisali učesnike i izazvali brojne pozitivne reakcije.

U uvodnom panelu diskutavalo se na temu emocionalnog brendiranja u okviru MICE segmenta sa posebnim aspektom na doživljaj kao ključni momenat koji diferencira hotelski proizvod. Igor Kovačević, direktor kongresnog biroa Srbije, u ulozi moderatora ovog panela, podstakao je zanimljivu raspravu i brojna pitanja publike. Uvaženi panelisti, Zoran Parmak (direktor DMC agencije Balkan Adriatic) iz Srbije, Gorazd Čad (osnivač i vlasnik agencije za događaje Toleranca marketing) iz Slovenije, i Lukša Jakobušić (vlasnik hotela One Suite) iz Hrvatske, zaključili su panel porukom da u dinamičnoj konkurentskoj utakmici, moramo ponuditi dodatnu vrednost koja će nas izdvojiti od velikog broja drugih igrača.

Na veliko zadovoljstvo svih prisutnih, pravo iz Londona, drugi dan konferencije otvorila je Alyson Hazel Northfield i prenela svoja iskustva i znanja iz oblasti upravljanja prihodima, kao predstavnik i direktor vodeće kompanije iz ove oblasti – Revenue by Design iz Engleske. Nakon ovog predavanja, inspirativna priča Lukše Jakobušića, uspela je da približi vrednosti brenda "One Suite Hotel" iz Dubrovnika, čime je ohrabrila prisutne učesnike na primenu kreativnijih rešenja i pristupa u hotelskom biznisu.

Posle kratkog predaha, u sali kongresnog centra hotela Zlatibor Mona, ponovo se začula diskusija publike nakon predavanja Janeza Jagera iz Slovenije, predstavnika kompanije Best Hospitality Solutions. Na osnovu uspešnih primera iz prakse pružio je konkretne smernice za upravljanje cenama u cilju dugoročnog profitabilnog poslovanja.

Pravi nalet emocija svojim neočekivanim pristupom u izlaganju, izazvao je Slavimir Stojanović, jedan od najuspešnijih grafičkih dizajnera sa ovih prostora i osnivač kompanije Futro Design.
Životna priča koju ispunjava strast, posvećenost i ljubav prema poslu nikoga nije ostavila ravnodušnim, već dokazala da je to ključ koji dovodi do uspeha i izvanrednih rezultata.

Drugi blok predavanja otvorila je Tamara Piper Radišić, psiholog i kreativni strateg u kompaniji Leo Burnett iz Srbije, i upoznala učesnike sa konceptom emocionalnog brendiranja u hotelijerstvu. Zanimljivu debatu među prisutnima podstakao je Đorđe Krivokapić, doktor pravnih nauka, koji je govorio o primeni GDPR regulative u hotelskoj industriji. Završno predavanje održao je Svetozar Krunić, stručnjak u oblasti digitalnog marketinga, koji je pričao na temu dinamičkog upravljanja cenama.

Poslednji dan “Hotel Sales and Marketing Weekend" konferencije obeležen je interaktivnom panel diskusijom na temu upravljanja cenama gde je opšti zaključak da cenu treba prilagođavati tražnji po segmentima uz neophodni godišnji rast RevPar-a. Ovom prilikom uvaženi panelisti bili su Janez Jeger (Best Hospitality Solutions) koji nam dolazi iz Slovenije, kao i Petar Janković, revenue & reservations menadžer iz hotela Holiday INN. Moderator ove, po svim parametrima, uspešne panel diskusije bio je Petar Platiša, direktor prodaje kompanije Mona hotel management.

Raspoložen organizacioni tim hotela Zlatibor Mona i kompanije Mona hotel management se pobrinuo da osim edukacije, ovaj vikend protekne u dobroj atmosferi i neformalnom druženju.

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Septembar u znaku zahvalnosti zaposlenima u Domaćinstvu
08. Jul 2024
Nedelja posvećena zaposlenima u hotelskom Domaćinstvu – International Housekeepers Week,...
Hotelijerstvo
“Vrata raja” od 160 miliona evra: Počela izgradnja novog luksuznog hotelsko-rezidencijalnog kompleksa u Ulcinju
04. Jul 2024
Karisma Hotels & Resorts i Dobrov & Family Group sa ponosom najavljuju početak...
Hotelijerstvo
JP Skijališta Srbije gradi apart hotel na Zlatiboru
24. Jun 2024
JP Skijališta Srbije podnelo je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za...
Hotelijerstvo
Luštica ima potencijal da nadmaši elitne turističke destinacije
30. Maj 2024
Crna Gora ima ogroman potencijal, a Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši...