“Odien grupa” kupuje vodeći luksuzni hotelski kompleks u Hrvatskoj

18. Septembar 2015
Ilustracija, foto: pixabay
Ilustracija, foto: pixabay

“Odien Hotels N.V”, kćerka firme “Odien Group” i “Heta Asset Resolution” (HETA), objavili su “Odienovu” akviziciju “Grand Hotela Lav” i “Grand Marine Lav” od “Heta”-e.

“Grand Hotel Lav” vlasnik je luksuznog rizorta “Le Meridien Lav Split”, najvećeg integrisanog kompleksa hotela i marine s 5 zvezdica u Hrvatskoj. Plažni resort “Lav” se nalazi u Podstrani kraj Splita koji je najveći grad na jadranskoj obali, vrata do omiljenih dalmatinskih ostrva pa je zaštićen kao UNESCO-va svetska baština. Kompleks ima 800 metara plaže i šetališta 60.000 m2 izgrađene površine na zemljištu površine veće od 44.000 m2. U potpunosti renoviran i ponovo otvoren 2006. godine, “Lav” raspolaže s 381 sobom, 12 restorana i barova, 30 poslovnih prostora te jednim od najvećih konferencijskih centara u Hrvatskoj, koji se prostire na 2.500 m2.

“Diocletian Spa & Wellness” površine 3.000 m2 smatra se jednim od najboljih velnes centara u Dalmaciji. “Grand Marina Lav”, konstantno popunjena marina sa 75 vezova, predviđena je za dalje širenje nakon čega će omogućiti pristajanje jahtama do 50 m dužine. Resort raspolaže i raznoraznim sportskim sadržajima te “Grand Casinom Lav” veličine 2.500 m2. Hotelom “Lav” upravlja lifestyle brend “Le Meridien” u vlasništvu “Starwood Hotels & Resorts Worldwide”, jednim od vodećih hotelskih lanaca na svetu s 1.200 hotela u više od 100 država.

- Izuzetno smo ponosni zbog akvizicije ovog jedinstvenog i vodećeg hotelskog kompleksa na jadranskoj obali. Kroz naš smo portfelj u turističkom sektoru prepoznali imidž Hrvatske te posebno rastuću popularnost Splita kao turističke destinacije i aktivno pratimo dalje investicijske prilike u Hrvatskoj i regiji – izjavio je Michael Saran, managing partner “Odien Group”.

Tekst i fotografije: eKapija

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
Svetski poznata hotelska grupacija koja uspešno posluje i u Srbiji ulazi na zahtevno tržište Saudijske Arabije
18. April 2024
Jedna od vodećih svetskih hotelskih grupacija, Karisma Hotels & Resorts, koja je nedavno...
Hotelijerstvo
Izabran novi Upravni odbor HORES-a
05. April 2024
U hotelu „Hyatt Regency Belgrade“, u četvrtak, 4. aprila 2024. godine, održana je...
Hotelijerstvo
53. Skupština HORES-a zakazana za 4. april u hotelu Hyatt
03. April 2024
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES održaće 53. Skupštinu 4....
Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...