Obustavljena prodaja hotela Partizan u Niškoj Banji

20. Novembar 2018
Obustavljena prodaja hotela Partizan u Niškoj Banji

Postupak prodaje hotela Partizan u Niškoj Banji obustavljen zbog potencijalnog naslednika koji se javio Agenciji za restituciju, rekao je agenciji Beta predsednik Gradske opštine Niška Banja Dejan Jovanović.

- Javili su se potencijalni naslednici Milivoja Milenkovića koji je izgradio hotel i u toku je postupak dokazivanja da oni zaista jesu naslednici. Dok nadležni sud ne reši imovinsko pravne odnose, postupak prodaje 'Partizana' ne može biti aktivan - rekao je Jovanović.

On je kazao da je rešen problem potraživanja radnika Srbijaturista, zbog kojih Ozren, koji je nekada bio u vlasništvu te firme, do sada nije ponuđen kupcima.

Hoteli Partizan, Ozren i Srbija, tri najveća hotela u Niškoj Banji, ne rade skoro dve decenije, pošto je propala privatizacija Srbijaturista, u čijem su vlasništvu bili.

Od hotela Srbija ostale su samo ruševine, a Partizan je ove godine nuđen kupcima po početoj ceni od 310 miliona dinara, ali se na tender niko nije javio.

U požaru koji je u julu zahvatio hotel potpuno su izgoreli potkrovlje i sprat ispod, dok su vatrogasci uspeli da sačuvaju prvi i drugi sprat hotela.

Hotel Partizan decenijama je važio za jednu od najlepših građevina u Nišu, sa 4.700 kvadrata, više od 130 postelja, nekoliko sala za sastanke i brojnim drugim sadržajima.

Izgradio ga je od 1935. do 1937. godine niški industrijalac Milivoje Milenković, a posle rata je njime gazdovao Srbijaturist.

Izvor: Beta
 

Komentara (0)

Povezane vesti

Hotelijerstvo
World Travel Awards: Regent Porto Montenegro sedmi put proglašen vodećim hotelom u Crnoj Gori
19. Mart 2024
Regent Porto Montenegro ponosno objavljuje svoju sedmu pobedu kao vodeći hotel u Crnoj Gori na...
Hotelijerstvo
Objavljen poziv za nominacije za priznanje “Ambasadori dobre usluge”
22. Februar 2024
Asocijacija “Ambasadori dobre usluge” poziva sve hotelijere iz Srbije - učesnike 2....
Hotelijerstvo
Ponuđen na prodaju hotel Jugoslavija
21. Februar 2024
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju kompanije Danube Riverside kao...
Hotelijerstvo
Otvoren Radisson RED Hotel u Beogradu
19. Februar 2024
U sredu, 14. februara u srcu Beograda otvoren je novi premum, lifestyle hotel, Radisson RED...